Een second opinion aanvragen

Direct een second opinion?

Bel onze senior consultant prothesiologie. U belt met 06-20365508. Hij zal u een aantal vragen stellen over uw situatie. Omdat hij zelf meer dan 40 jaar als orthopedisch instrumentmaker heeft gewerkt en veel ervaring heeft met second opinions, kan hij snel inschatten of een bezoek aan ons bedrijf zinvol is.

Wel of geen revalidatiearts?

Een second opinion kan door een orthopedisch instrumentmaker uitgevoerd worden, maar u kunt er ook voor kiezen een revalidatiearts uit ons revalidatiecentrum mee te laten kijken. In dat laatste geval hebben we een aantal zaken van u nodig voordat u bij ons komt en zal het consult van de revalidatiearts door uw zorgverzekeraar in mindering gebracht worden op uw eigen risico, als u dat nog niet opgemaakt heeft.

Wat neemt u mee?

U bezoekt alleen onze orthopedisch instrumentmaker? Dan hoeft u voor een second opinion alleen uw verzekeringsgegevens mee te nemen. Als u dit zelf relevant vindt ontvangen wij ook graag gegevens uit uw klantdossier van de instrumentmakerij waar u in behandeling bent. Voor onze instrumentmakers kan dit een voordeel zijn. Zij weten dan al precies wat er de afgelopen periode gedaan is om u verder te helpen. Heeft u geen dossier, dan is dat geen probleem.

U wilt graag dat er een revalidatiearts mee kijkt? Dan hebben we ook een verwijsbrief van uw huisarts nodig. In deze brief staat vermeld waarom u de revalidatiearts wilt zien. Verder wil de revalidatiearts ook graag een uittreksel uit uw medisch dossier over alles wat met uw prothese en uw revalidatie te maken heeft. Dit uittreksel kunt u aanvragen bij uw huisarts.