Beenprothesen

Vragen?
Wij staan voor u klaar!
Contact

Bij amputatie van het been of bij een beenafwijking, maken wij een prothese voor uw been (ook beenprothese of kunstbeen genoemd) die bij u past. Een kunstbeen of prothese moet aansluiten bij uw wensen, mogelijkheden en activiteiten. We zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en werken nauw samen met artsen en behandelaren.

Lees hier meer informatie over beenprothesen voor kinderen of jongeren.

Soorten beenprothesen

Bij ons kunt u terecht voor de prothese die u nodig heeft. Wij leveren verschillende soorten onderbeenprothesen en bovenbeenprothesen. Tijdens een uitgebreid intakegesprek luisteren we naar uw wensen voor het functioneren. Hierbij spelen veel factoren een rol. Zo wil de één een prothese voor het been om binnenhuis te kunnen lopen, terwijl de ander wilt kunnen wandelen, sporten en fietsen. Ons team geeft u uitleg over welke soorten onderbeenprothese of bovenbeenprothese wij bieden en welke het beste bij u past. Hieronder bespreken we de verschillende soorten beenprothesen.

Onderbeenprothesen

Als u een beenamputatie of -reductiedefect onder uw knie heeft en u een prothese wilt, spreken we van een onderbeenprothese. Er zijn veel verschillende onderbeenprothese soorten, die we graag samen met u tijdens een afspraak bespreken. Een onderbeenprothese bestaat meestal uit een koker, buis en prothesevoet. De koker wordt door ons speciaal voor u op maat gemaakt en past perfect om uw stomp.

Bovenbeenprothesen

Bij een beenprothese voor een amputatie of reductiedefect boven de knie, spreken we van een bovenbeenprothese. Een bovenbeenprothese bestaat meestal uit een koker, protheseknie, buis en een prothesevoet. Er is dus naast een prothesevoet ook een protheseknie nodig, omdat u uw eigen knie mist. De koker wordt door ons speciaal voor u op maat gemaakt en past perfect om uw stomp.

Heupprothesen

Als u een heupexarticulatie of hemipelvectomie heeft ondergaan en u een prothese wilt, kunnen wij een heupprothese voor u maken. Als enige in Europa leveren wij een nieuwe soort heupprothese: de Bikini Socket. Lees hieronder meer over heupexarticulatie prothesen en hemipelvectomie prothesen. Lees hier meer.

Osseointegratie of klikprothese been

Wij kunnen u ook voorzien van een osseointegratieprothese of klikprothese voor uw been. Hierbij is er tijdens een operatie een metalen pin geïmplanteerd in het bot van de stomp. De metalen pin steekt een stukje uit uw been. De klikprothese wordt aan uw been bevestigd door middel van een kliksysteem. Voor een klikprothese voor uw been is dus een operatie nodig in het ziekenhuis. Er zitten voordelen en nadelen aan deze operatie en de klikprothese voor uw been. Wij denken natuurlijk met u mee en kunnen u voorzien van professioneel advies rondom een osseointegratie- of klikprothese voor uw been.

Prothesevoeten en voetprothesen

Een voetprothese is anders dan een prothesevoet. Een voetprothese wordt gemaakt als u een deel van uw voet mist. Een prothesevoet heeft u nodig als u een beenamputatie of –reductiedefect heeft en wordt aan de beenprothese gemaakt. De keuze voor een voet maken wij samen met u. Hier nemen wij de tijd voor, zodat wij samen met u kunnen zorgen voor een prothese die bij u past. Lees hier meer.

Protheseknieën

Bij een amputatie door of reductiedefect van het bovenbeen, heeft u een protheseknie nodig. Er zijn verschillende soorten protheseknieën. Wij leveren mechanische en elektronische protheseknieën van alle fabrikanten in Nederland, zoals de C-leg en Rheo knee. De keuze voor een protheseknie maken wij samen met u. Hier nemen wij de tijd voor, zodat wij samen met u kunnen zorgen voor een prothese die bij u past. Lees hier meer.

Prothese na amputatie

De Hoogstraat heeft een speciaal behandelteam voor mensen met een been- of armamputatie. Het team helpt en adviseert u graag bij al uw vragen rondom de amputatie, prothesen en hulpmiddelen. Lees hier meer over een prothese na amputatie.

Direct Socket

Een kunstbeen of prothese meten wij vaak aan door middel van een Direct Socket. Bij een Direct Socket wordt de prothesekoker direct over de liner op uw been aangemeten en is deze dezelfde dag klaar. Hierdoor heeft u snel een nieuwe prothese voor uw been en sluit deze perfect aan. Lees hier meer.

Vergoedingen

Heeft u interesse in een kunstbeen kopen? Een kunstbeen of beenprothese kopen is een proces waarbij de kosten kunnen worden aangevraagd bij de zorgverzekeraar. Ook dit jaar hebben wij weer contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland afgesloten. U kunt dus verzekerd zijn van goede prothesezorg. Lees hier meer over vergoedingen bij het kopen van een beenprothese.

Locatie in Amsterdam

In Amsterdam hebben we een beenprothese-expertisecentrum, genaamd Protec. U kunt ook daar terecht voor een afspraak. Wilt u een prothese voor uw been en wilt u een afspraak maken in ons filiaal Protec? U kunt ons bellen op ons algemene nummer: 030-2581811.

Beenprothese uitdoen

Lukt het niet om uw beenprothese uit te doen? En is het buiten kantoortijden, waardoor wij u moeilijker direct kunnen helpen? Hieronder ziet u hoe u met hulp uw prothese kunt uitdoen.