Beenprothesen

Vragen?
Wij staan voor u klaar!
Contact

Bij amputatie van het been of bij een beenafwijking, maken wij een beenprothese die bij u past. Een beenprothese moet aansluiten bij uw wensen, mogelijkheden en activiteiten. We zijn op de hoogste van de laatste ontwikkelingen en werken nauw samen met de arts, fysiotherapeut en ergotherapeut.

Lees hieronder meer informatie over beenprothesen voor kinderen of jongeren.

Meer voor kinderen & jongeren

Prothese na amputatie

De Hoogstraat heeft een speciaal behandelteam voor mensen met een been- of armamputatie. Het team helpt en adviseert u graag bij al uw vragen rondom de amputatie, prothesen en hulpmiddelen. 

Meer over prothese na amputatie

Soorten beenprothesen

Bij ons kunt u terecht voor de prothese die u nodig heeft. Onderbeenprothesen en bovenbeenprothesen. Tijdens een uitgebreid intakegesprek luisteren we naar uw wensen voor het functioneren. Hierbij spelen veel factoren een rol. Zo wil de één met prothese binnenhuis kunnen lopen, terwijl de ander wilt kunnen wandelen, sporten en fietsen. Ons team geeft u hierbij professioneel advies.

Heupprothesen

Als u een heupexarticulatie of hemipelvectomie heeft ondergaan en u een prothese wilt, kunnen wij een heupprothese voor u maken. Als enige in Europa leveren wij een nieuwe soort heupprothese: de Bikini Socket. Lees hieronder meer over heupexarticulatie prothesen en hemipelvectomie prothesen.

Meer over heupprothesen

Prothesevoeten en voetprothesen

Een voetprothese is anders dan een prothesevoet. Een voetprothese wordt gemaakt als u een deel van uw voet mist. Een prothesevoet heeft u nodig als uw been geamputeerd is en wordt aan de beenprothese gemaakt. De keuze voor een voet maken wij samen met u. Hier nemen wij de tijd voor, zodat wij samen met u kunnen zorgen voor een prothese die bij u past.

Meer over voetprothesen

Protheseknieën

Bij een amputatie door het bovenbeen, heeft u een protheseknie nodig. Er zijn verschillende soorten protheseknieën. Wij leveren mechanische en elektronische protheseknieën van alle fabrikanten in Nederland, zoals de C-leg en Rheo knee. De keuze voor een protheseknie maken wij samen met u. Hier nemen wij de tijd voor, zodat wij samen met u kunnen zorgen voor een prothese die bij u past.

Meer over protheseknieën

Direct Socket

Een beenprothese meten wij vaak aan door middel van een Direct Socket.  Bij een Direct Socket wordt de prothesekoker direct over de liner op uw been aangemeten en is deze dezelfde dag klaar. Hierdoor heeft u snel een nieuwe beenprothese en sluit deze perfect aan.

Meer over Direct Socket

Contracten met alle zorgverzekeraars

Ook dit jaar hebben wij weer contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland afgesloten. U kunt dus verzekerd zijn van goede prothesezorg.

Meer over vergoedingen

Locatie in Amsterdam

In Amsterdam hebben we een beenprothese-expertisecentrum, genaamd Protec. U kunt ook daar terecht voor een afspraak. Hiervoor kunt u ons algemene nummer bellen: 030-2581811.

Beenprothese uitdoen

Lukt het niet om uw beenprothese uit te doen? En is het buiten kantoortijden, waardoor wij u moeilijker direct kunnen helpen? Hieronder ziet u hoe u met hulp uw prothese kunt uitdoen.