Menu
beenprothesen2018
sloganbeenprothesen

Beenprothese

U bent van harte welkom!
Bel voor een afspraak: 030 - 2581811 of vul ons contactformulier in.

Na een amputatie, of bij een aangeboren afwijking, wilt u het liefst uw dagelijkse bezigheden zoveel mogelijk (en zo zelfstandig mogelijk) kunnen blijven uitvoeren. U heeft dan een op maat gemaakte beenprothese nodig, die past bij uw specifieke wensen. Het expertiseteam van De Hoogstraat bestaat uit een revalidatiearts, een orthopedisch instrumentmaker en een fysiotherapeut. Wij onderzoeken samen met u uw wensen, en kijken naar de mogelijkheden in uw situatie. We zijn gespecialiseerd in het maken van beenprothesen voor volwassenen én kinderen. Samen met u kiezen we voor een prothese die goed aansluit op uw gezondheid en uw activiteitenpatroon (of dat van uw kind).

Verschillende soorten beenprothesen

Er zijn diverse soorten beenprothesen. Welke prothese er voor u wordt gemaakt, is afhankelijk van diverse factoren. Een beenprothese bestaat uit verschillende onderdelen: de koker, eventueel een liner (een hoes die over uw stomp komt), een kniegewricht (wanneer er sprake is van amputatie boven de knie), een buis en de voet. Ook de manier waarop een prothese wordt bevestigd kan sterk verschillen. Zo zijn er het pensysteem, het touwtjessysteem of een vacuümsysteem. Ons team legt u graag uit in welke situaties u kiest voor welke prothese en welk systeem.

Van advies tot aanmeten en afwerken: een deskundig team staat voor u klaar

Tijdens een uitgebreid intakegesprek luisteren we naar uw wensen voor het functioneren. Veel factoren spelen een rol hierbij: de één wil met een prothese lopen, sporten en kunnen fietsen, terwijl het voor een andere gebruiker vooral belangrijk is dat hij/zij zich met een prothese binnenshuis goed kan verplaatsen. Professioneel advies is essentieel in dit proces.

Een eerste gesprek bij De Hoogstraat is altijd vrijblijvend. Loop dus gerust even bij ons binnen of neem contact op!

beenprothesenvolwassenen  beenprothesenkinderen