Nieuw type heupprothese: de Bikini Socket

26-10-2023

Goed nieuws rondom heupprothesen! Als eerste in Europa kunnen onze instrumentmakers, Kas (in Utrecht) en Arno (in Rotterdam) een revolutionair nieuw type heupprothese leveren. Door een samenwerking en training van Martin Bionics kunnen wij onze klanten voorzien van een “Bikini Socket”. Dit type prothesekoker is geschikt voor heupexarticulaties en hemipelvectomieën en heeft vele voordelen.

Open, aanpasbare koker

De bikini socket is comfortabel, licht van gewicht en heeft een mooie, moderne afwerking. De meeste kokers van heupprothesen zijn gesloten bij de heup. Dit unieke ontwerp met open koker zorgt ervoor dat er geen transpiratieproblemen ontstaan. Doordat de fittingen aanpasbaar zijn, kan de prothesedrager zelf de prothese gemakkelijk strakker en losser maken. Meer over de Bikini Socket vindt u op de site van Martin Bionics.

Kathy is razend enthousiast

Arno heeft zo Kathy al kunnen helpen. Kathy heeft hem nu een aantal weken en doet er van alles mee. Met als hoogtepunt 7 km op één dag lopen in Disneyland Parijs! De Bikini Socket zit volgens Kathy erg comfortabel en is heel makkelijk aan en uit te doen. "It's only been six weeks since I've gotten it, and it's already enabling me to do things I didn't even dare to dream about." We zijn daarom zo blij voor Kathy en de andere eerste gebruikers.

Bikini Socket wat voor u?

We hopen veel anderen te kunnen helpen met deze nieuwe Bikini Socket. Neem gerust contact met ons op bij vragen of om een afspraak te maken.