Het verhaal van Jan-Willem

'Ik heb het gevoel dat ik weer twee benen heb. Beter dan dit? Dat kan niet!'

Ik ben in september 2020 opgenomen in het ziekenhuis in verband met een ernstige bloedvergifting. Het was een heftige periode en ik mag van geluk spreken dat ik er nog ben. Daarna kwam ik in een revalidatiecentrum terecht waar ik ook mijn eerste prothese heb gekregen. De eerste drie maanden ging dat goed, maar daarna ging ik steeds slechter lopen. De ellende begon toen de koker niet meer lekker zat, er zat speling tussen de stomp en de koker. Ik ben steeds teruggegaan en dan werden er weer wat lapmiddelen ingezet. Ook werd er gezegd: “Loopt u maar achter een rollator.” Als ik achteraf kijk, met de kennis die ik nu heb, dan denk ik: ik ben echt totaal niet serieus genomen. Ik kreeg zelfs lijm mee om af en toe zelf maar wat te lijmen in mijn koker.

Second opinion bij Protec

Uiteindelijk kreeg ik een ontsteking aan mijn stomp en kon helemaal niks meer. Op een bepaald moment was ik het zat en heb ik mijn ziektekostenverzekeraar gebeld of ik ergens een second opinion mocht aanvragen. Zo kwam ik bij Protec terecht.

Er was vanalles mis met mijn prothese

Ik kon meteen bij Protec terecht en werd ontvangen door drie medewerkers die heel secuur naar mij en mijn prothese keken en daar de tijd voor namen. Er werden loopanalyses en andere analyses gemaakt en de instrumentmakers overlegden continu met elkaar over de prothese. Ze noemden 5 tot 6 dingen die volgens hen beter zouden kunnen. Ze zeiden niet dat de prothese niet deugde, dat sierde hen. Ze betrokken mij van A tot Z bij het hele proces, dat had ik nog niet eerder zo meegemaakt. Ik kon met het advies terug naar mijn instrumentmaker, maar dat wilde ik niet.

In een dag een nieuwe prothese waar ik beter mee kon lopen!

Er werd een nieuwe prothese aangemeten, direct op mijn stomp en alles was in een dag klaar. En waar ik nog het meest verbaasd over ben: vanaf dag 1 kon ik beter lopen! Ik kan weer naar de supermarkt, lekker buiten lopen en de hond uitlaten, zelfs zonder hulpmiddelen lopen door het Amsterdamse Bos gaat goed. Ik loop beter en heb veel meer zelfvertrouwen gekregen door de prothese en ook door de looptraining die ik kreeg na aflevering van de prothese.

Ik heb het gevoel alsof ik weer twee benen heb!

De mensen zijn altijd vriendeljk en ik kan Protec echt aan iedereen aanbevelen. Beter dan dit, dat kan niet. Mijn situatie is echt 100% verbeterd en een verademing. Voor het eerst heb ik het gevoel dat ik weer twee benen heb! Zelfs de rugklachten die ik ook had door de infectie zijn minder geworden, doordat ik beter kan staan en lopen. Ja, ik kan wel zeggen dat mijn hele leven door Protec is veranderd.