Beeldmerk Orthopedietechniek De Hoogstraat Utrecht
smartphone
ARMPROTHESEN
voor volwassenen en jongeren

Armprothesen op maat gemaakt | De Hoogstraat Orthopedietechniek

armprothesen594

Specialistisch team met 40 jaar ervaring!

In het dagelijkse leven voeren we veel activiteiten met twee handen uit. Bij een beperking of amputatie van arm of hand kunt u praktische vragen hebben. De Hoogstraat heeft ruim 40 jaar ervaring op dit gebied. In de Hand- en armwerkgroep volwassenen (HWV) bieden we op een locatie de deskundigheid van gespecialiseerde artsen en behandelaars, van technici en orthopedisch instrumentmakers. Zo bent u verzekerd van een behandeling op basis van actuele kennis, ook op het gebied van techniek en innovatie. Dit wordt nog versterkt door samenwerking met de TU Delft en wetenschappelijke samenwerking met het UMC Groningen. De werkgroep voor volwassenen werkt intensief samen met het team voor kinderen: de HWK.

De Hoogstraat Xperience Prothese

De Hoogstraat Xperience Prothese

De Xperience Prothese is een unieke test-prothese. Met deze prothese kunt u verschillende soorten armprothesen testen. Zo krijgt u een realistisch beeld van de verschillende soorten prothesen. U kiest op basis van ervaring de prothese die het best bij u past.
De Xperience Prothese bestaat uit een 3D-geprinte verstelbare koker en is herbruikbaar. Het is mogelijk om een statische prothese uit te proberen, maar ook een prothese met lichaamsbekrachtigde aansturing of myo-elektrische aansturing.

Bent u zorgprofessional en heeft u interesse in De Hoogstraat Xperience Prothese of wilt u weten hoe u deze test-prothese kunt gaan gebruiken, klik dan hier voor verdere informatie.

armprothesen267

Expertisecentrum

De Hoogstraat is door een grote groep zorgverzekeraars benoemd tot expertisecentrum op gebied van de begeleiding en behandeling van mensen met een aanlegstoornis of amputatie van arm of hand.

hoogstraat2

Revalidatie en prothese

Tijdens de revalidatie leert u hoe u weer kunt functioneren zonder prothese. Ook wordt informatie verstrekt over de verschillende armprothesen en met u in kaart gebracht welke meerwaarde een armprothese heeft voor uw functioneren en wat de mogelijkheden hiervoor zijn. De revalidatie wordt door een team van deskundigen begeleid. Dit team bestaat uit een revalidatiearts, een fysiotherapeut, een ergotherapeut en vaak ook een psycholoog of maatschappelijk werker. Misschien heeft u al langere tijd zonder prothese gefunctioneerd en bent u benieuwd of een prothese iets voor u is? Ook dan bent u bij ons van harte welkom.

Lidian Muelders

lidian "Sinds anderhalf jaar heb ik een armprothese die qua uiterlijk erg lijkt op mijn andere arm. Daar gaat dan ook een heel keuzeproces en pasproces aan vooraf. Uiteindelijk moet je ook altijd weer wennen aan een nieuwe pasvorm en een nieuw uiterlijk. Ik doe dat stapsgewijs. Steeds vaker de prothese gebruiken bijvoorbeeld, is een manier om hem eigen te maken. Om deze prothese zit een speciale siliconen hoes die helemaal met de hand gemodelleerd is. Uiterlijk is voor mij belangrijk." Lidian Muelders, klant.

Meer lezen, klik hier

Direct naar het contactformulier

Bel of mail ons