Armprothesen

Bij amputatie van de arm of bij een armafwijking, maken wij een armprothese die bij u past. Een armprothese moet aansluiten bij uw wensen, mogelijkheden en activiteiten. We zijn op de hoogste van de laatste ontwikkelingen en werken samen in een specialistisch team.

Meer informatie over armprothesen voor kinderen of jongeren? Ga naar deze pagina.

Soorten armprothesen

Wij maken verschillende soorten armprothesen. De keuze voor een bepaald type prothese hangt van verschillende factoren af, namelijk uw wensen, hoe de stomp eruit ziet en de technische mogelijkheden. Lees hier verder over de soorten armprothesen. 

Specialistisch team

In het dagelijkse leven voeren we veel activiteiten met twee handen uit. Bij een beperking of amputatie van arm of hand kunt u praktische vragen hebben. De Hoogstraat heeft ruim 40 jaar ervaring op dit gebied. De Hoogstraat is door een grote groep zorgverzekeraars benoemd tot expertisecentrum op het gebied van begeleiding en behandeling van mensen met een aanlegstoornis of amputatie van arm of hand.

Hand- en armwerkgroep

In de Hand- en armwerkgroep volwassenen (HWV) bieden we op één locatie de deskundigheid van gespecialiseerde artsen, behandelaars, technici en orthopedisch instrumentmakers. Zo bent u verzekerd van een behandeling op basis van actuele kennis, ook op het gebied van techniek en innovatie. Dit wordt versterkt door samenwerking met de TU Delft en het UMC Groningen. De werkgroep voor volwassenen werkt intensief samen met het team voor kinderen. De nieuwsbrieven van de werkgroep vindt u op de pagina Flyers armprothesen.

Meer info over de werkgroep kunt u opvragen via hwv@dehoogstraat.nl of via telefoonnummer 030-256 12 94.

Contracten met zorgverzekeraars

Ook dit jaar hebben wij weer contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland afgesloten. U kunt dus verzekerd zijn van goede prothesezorg. Lees hier meer informatie over vergoedingen. 

Xperience Prothese

Eerst verschillende armprothesen uittesten, voordat u er één aanschaft? Dat kan met de Xperience Prothese! Dit is een unieke testprothese. Lees hier meer over deze testprothese.