Armprothesen

Bij amputatie van de arm of bij een armafwijking, maken wij een armprothese die bij u past. Een armprothese moet aansluiten bij uw wensen, mogelijkheden en activiteiten. We zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en werken samen in een specialistisch team.

Wilt u informatie over onze teams voor kinderen of jongeren? Lees hier meer.

Prothese na amputatie

De Hoogstraat heeft een speciaal behandelteam voor mensen met een been- of armamputatie. Het team helpt en adviseert u graag bij al uw vragen rondom de amputatie, prothesen en hulpmiddelen. 

Meer over prothese na amputatie
 

Soorten armprothesen

Wij maken verschillende soorten armprothesen. De keuze voor een bepaald type prothese hangt van verschillende factoren af. De voornaamste factoren die meespelen zijn lichamelijke mogelijkheden, technische mogelijkheden en uw wensen rondom het doel van de prothese. Lees hieronder meer over de soorten armprothesen. 

Lees hier meer

Specialistisch team

In het dagelijkse leven voeren we veel activiteiten met twee handen uit. Bij een beperking of amputatie van arm of hand kunt u praktische vragen hebben. De Hoogstraat heeft ruim 40 jaar ervaring op dit gebied. De Hoogstraat is door een grote groep zorgverzekeraars benoemd tot expertisecentrum op het gebied van begeleiding en behandeling van mensen met een aanlegstoornis of amputatie van arm of hand.

Hand en arm Werkgroep

In de Hand en arm Werkgroep Volwassenen (HWV) bieden we op één locatie de deskundigheid van gespecialiseerde artsen, behandelaars, technici en orthopedisch instrumentmakers. Zo bent u verzekerd van een behandeling op basis van actuele kennis, ook op het gebied van techniek en innovatie. Dit wordt versterkt door samenwerking met de TU Delft en het UMC Groningen. De werkgroep voor volwassenen werkt intensief samen met het team voor kinderen. De nieuwsbrieven van de werkgroep vindt u op de pagina Flyers armprothesenMeer info over de werkgroep kunt u opvragen via hwv@dehoogstraat.nl of via telefoonnummer 030-256 12 94.

Prothese inspiratie

Inspiratie opdoen voor uw armprothese? We hebben een aantal armprothesen voor u op een rijtje gezet!

Laat u inspireren

Een prothese eerst uittesten?

Eerst verschillende armprothesen uittesten? Dat kan met de Xperience Prothese! Dit is een unieke testprothese. Lees hieronder meer over deze testprothese. 

Xperience prothese

Contracten met zorgverzekeraars

Ook dit jaar hebben wij weer contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland afgesloten. U kunt dus verzekerd zijn van goede prothesezorg. Lees hier meer informatie over vergoedingen. 

Meer over vergoedingen