Sporten met een prothese of orthese

Vragen?
Wij staan voor u klaar!
Contact

Wij helpen u om in beweging te komen en te blijven. Of u nu geboren bent met een korter(e) arm of been, een amputatie hebt ondergaan of slechter kunt bewegen door een ziekte of ongeval. Bewegen is belangrijk voor ons allemaal. De alledaagse beweging, zoals het ommetje naar de supermarkt, een boswandeling of de trap op- en aflopen. Maar ook kunnen sporten is voor velen erg belangrijk. Wij helpen u daar graag bij.

Sportmogelijkheden

Onze beweegcoach leert u makkelijker en met minder energie bewegen. Hij weet de weg naar sportactiviteiten die bij u passen. Voor jong en oud. Zo geeft hij één keer per maand een sporttraining voor jongeren met een prothese of orthese. En jaarlijks zijn er amputatie-sportdagen.

Sportprothesen of blades

Ook als u een beenprothese heeft, vinden wij het belangrijk dat u kunt sporten. Er zijn verschillende soorten prothesevoeten op de markt, die sporten eenvoudiger maken. Wilt u liever een blade proberen? Ook daarbij kunnen wij u helpen! Wij verhuren blades. Neem contact op met uw instrumentmaker of de receptie voor de mogelijkheden.