Sporten met een prothese of orthese

Vragen?
Wij staan voor u klaar!
Contact

Wij helpen u om in beweging te komen en te blijven. Of u nu geboren bent met een korter(e) arm of been, een amputatie hebt ondergaan of slechter kunt bewegen door een ziekte of ongeval. Bewegen is belangrijk voor ons allemaal. De alledaagse beweging, zoals het ommetje naar de supermarkt, een boswandeling of de trap op- en aflopen. Maar ook kunnen sporten is voor velen erg belangrijk. Wij helpen u daar graag bij.

Sportmogelijkheden

Onze beweegcoach Frank Dik weet de weg naar sportactiviteiten die bij u passen. Voor jong en oud. Hij helpt u graag hierbij.

Trainingen en sportdagen

Beweegcoach Frank leert u makkelijker en met minder energie bewegen. Als oud-bondscoach Para Atletiek weet hij veel af van (hard)lopen met een prothese of orthese. Hij zet zijn kennis graag in om u hierbij te helpen. Zo geeft hij (hard)looptrainingen op aanvraag en geeft hij elke maand een sporttraining voor jongeren met een prothese of orthese. Jaarlijks hebben wij ook amputatie-sportdagen.

Sportprothesen

Wij helpen u graag met een sportprothese voor uw arm of been. Sportprothesen worden meestal niet vergoed door de zorgverzekering, maar wij kunnen u wel helpen het op andere manieren mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door het aanvragen bij Uniek Sporten of andere fondsen. 

Er zijn veel verschillende soorten sportprothesen, zoals een fitnessprothese voor uw arm, een zwemprothese of een blade. Soms heeft u geen sportprothese nodig, maar kan onze revalidatietechnicus een op maat gemaakte aanpassing maken voor uw specifieke sportvraag. Wij gaan graag met u in gesprek om uw wensen en de mogelijkheden te bespreken.

Blade uitproberen

Heeft u een beenprothese en wilt u eens hardlopen proberen? Ook daarbij kunnen wij u helpen! U kunt bij ons een blade uitproberen of aanschaffen. U krijgt hierbij begeleiding vanuit onze beweegcoach. Bij recreatief gebruik, maar ook als u de topsport in wilt gaan. 

Meer over onze sportblades