Teams voor kinderen en jongeren

Vragen?
Wij staan voor u klaar!
Contact

Orthesen en prothesen

Voor de verschillende aandoeningen bij kinderen zijn bij ons drie specialistische teams werkzaam. Zo hebben we een gespecialiseerd team voor:

  • kinderen met een aanlegstoornis of amputatie van het been
  • kinderen met een aanlegstoornis of amputatie van de arm
  • kinderen die een orthese nodig hebben

Aanlegstoornis of amputatie van arm of been

De Hoogstraat (Revalidatie en Orthopedietechniek) heeft speciale expertiseteams voor kinderen en jongeren met een aanlegstoornis of amputatie van het been en/of de arm. Deze teams bestaan uit een kinderrevalidatiearts, een kinderfysiotherapeut, ergotherapeuten, orthopedisch instrumentmakers en technologen, een revalidatietechnicus, maatschappelijk werker en een orthopedagoog.

Meer dan 20 jaar samenwerking!

De meerwaarde van onze teams voor kinderen met een verkorting van het been of de arm en hun ouders is de samenwerking tussen alle disciplines en de intensieve samenwerking met de kinderorthopeden van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ); uniek in Nederland. Zo bent u verzekerd van een zeer brede blik, hoogstaande kennis en een actief team dat met u meedenkt. Het team werkt intensief samen met de afdeling kinderorthopedie van het WKZ in Utrecht. Om de week is er een speciaal ‘ledemaatspreekuur’, waarbij naast de kinderorthopedisch chirurgen, ook de revalidatiearts en de orthopedisch instrumentmaker van De Hoogstraat aanwezig zijn. Op deze manier bieden wij al meer dan 20 jaar kinderen en ouders uit heel Nederland geïntegreerde kennis en ervaring op het gebied van prothesiologie, chirurgische ingrepen en revalidatie. Klik hier voor een uitzending van het programma Topdocs om te zien hoe een prothese voor kinderen gemaakt wordt.

Ortheseteam voor kinderen

Bij de Hoogstraat Orthopedietechniek werkt een specialistisch team voor kinderorthesen. Intern wordt nauw samengewerkt met de kinderrevalidatiearts, fysiotherapeuten, ergotherapeuten en psychologen. Meer informatie is te vinden op het tabblad flyers orthesen.

Oudervereniging

Voor kinderen met een amputatie of verkorting van een been en hun ouders is er de werkgroep Op een ander been gezet, onderdeel van de patiëntenvereniging KorterMaarKrachtig. Klik hier voor informatie over de oudervereniging Op een ander been gezet

Hand en arm werkgroep kinderen

Voor kinderen met een amputatie of verkorting van de arm is er de HWK (Hand en armwerkgroep kinderen). Klik hier voor de informatie over werkgroep voor kinderen met een kortere arm. Lees hier het verhaal van één van onze jonge cliëntjes.