Teams voor kinderen en jongeren

Vragen?
Wij staan voor u klaar!
Contact

Voor kinderen en jongeren hebben wij gespecialiseerde teams die prothesen en orthesen maken. We vinden het belangrijk dat kinderen en jongeren goed kunnen bewegen, spelen, sporten en de dagelijkse bezigheden kunnen doen. Onze teams staan voor uw kind klaar.

Orthesen

Bij De Hoogstraat Orthopedietechniek werkt een specialistisch team voor kinderorthesen. Intern wordt nauw samengewerkt met de kinderrevalidatiearts, fysiotherapeuten, ergotherapeuten en psychologen. Ons team luistert naar u en uw wensen om de beste orthese voor uw kind te kunnen maken. Meer informatie is te vinden op het tabblad flyers orthesen.

Piro EVO uit de 3D-printer

Bij kinderen leveren wij in sommige gevallen de Piro enkel-voetorthese (EVO). Deze Piro's komen uit de 3D-printer. Het 3D-printen is een relatief nieuwe manier om orthesen te maken. De Piro’s zien er modern uit, met keuze uit verschillende kleuren.

Meer over de 3D-geprinte orthesen

Aanlegstoornis of amputatie

De Hoogstraat Revalidatie en Orthopedietechniek heeft speciale expertiseteams voor kinderen en jongeren met een aanlegstoornis of amputatie van het been en/of de arm. Deze teams bestaan uit een kinderrevalidatiearts, een kinderfysiotherapeut, ergotherapeuten, orthopedisch instrumentmakers en technologen, een revalidatietechnicus, maatschappelijk werker en een orthopedagoog. Samen met dit team en met u kijken we naar wat het beste is voor uw kind.

Onze teams werken intensief samen met de kinderorthopeden van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ), wat uniek is in Nederland. Zo bent u verzekerd van een zeer brede blik, hoogstaande kennis en een actief team dat met u meedenkt. Deze samenwerking is met de afdeling kinderorthopedie van het WKZ in Utrecht. Om de week is er een speciaal ‘ledemaatspreekuur’, waarbij de kinder orthopedisch chirurgen, de revalidatiearts en de orthopedisch instrumentmaker van De Hoogstraat aanwezig zijn. Op deze manier bieden wij al meer dan 20 jaar kinderen en ouders uit heel Nederland geïntegreerde kennis en ervaring op het gebied van prothesiologie, chirurgische ingrepen en revalidatie.

MovingKids

Hoe fijn is het als uw kind kan meedoen en sporten naar zijn/haar volle vermogen? MovingKids wil niets liever! En daarom maken wij bewegen makkelijker én leuker voor kinderen met een aangeboren verkorting of amputatie van één of beide benen.

Wij vertellen u graag wat er allemaal mogelijk is. Want dat is heel veel. Of het nu met een prothese, specifieke begeleiding, training of iets anders is. Wij kijken per kind wat de beste oplossing is en wat het prettigst voelt voor u en uw kind.

Elk kind in vrijheid laten bewegen en sporten. Dat is ons doel!

Meer over Moving Kids

Hand en arm werkgroep kinderen

Voor kinderen met een amputatie of verkorting van de arm is er de HWK (Hand en armwerkgroep kinderen). Dit team aan professionals zet zich in om de kinderen zo goed mogelijk te helpen met een behandeling of voorziening. Lees hier het verhaal van één van onze jonge cliënten.

Meer over de Hand en arm Werkgroep Kinderen

Oudervereniging

Voor kinderen met een amputatie of verkorting van een been en hun ouders is er de werkgroep Op een ander been gezet, onderdeel van de patiëntenvereniging KorterMaarKrachtig. Regelmatig organiseert de werkgroep leuke activiteiten en informatieve bijeenkomsten voor ouders en kinderen.

Meer over Op een ander been gezet

Hoe wordt een prothese gemaakt?

Hieronder zie je in de aflevering van Topdoks hoe prothesen worden gemaakt, op onze locatie Rijndam Orthopedietechniek.