Orthesen

Wij maken orthesen voor volwassenen en kinderen. Een orthese wordt ook wel spalk of brace genoemd. Zoekt u een orthese voor uw kind? Lees hieronder meer.

Meer voor kinderen & jongeren

Wat is een orthese?

Een orthese is een hulpmiddel dat om een deel van uw lichaam zit en dit lichaamsdeel ondersteunt of corrigeert. Met deze hulpmiddelen wordt het ontstaan van een verkeerde houding of een verkeerde belasting van het lichaam voorkomen, beperkt of gecorrigeerd. Daarnaast kan een orthese bij geringe of overmatige spierkracht de spieren opvangen of corrigeren.

 

Specialistisch ortheseteam

Bij De Hoogstraat Orthopedietechniek werkt een specialistisch team op het gebied van orthesen. Zij begeleiden u bij de keuze van uw orthese. Ons team weet hoe belangrijk een goed passende orthese is voor de kwaliteit van uw leven. Daarom is ons team ook altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Soorten orthesen

Wij maken en leveren verschillende soorten orthesen. Welke orthese u ook nodig heeft, wij helpen u graag verder.

Been & voet orthesen

Wij leveren verschillende soorten orthesen voor uw voet, enkel, knie of been. Lees hieronder meer.

Been & voet orthesen

Arm & hand orthesen

Wij leveren verschillende soorten orthesen voor uw vingers, hand, pols, arm en schouder. Lees hieronder meer.

Arm & hand orthesen 

Redressiehelmen

Wij bieden 3D-geprinte redressiehelmen voor baby's met een schedelafwijking, om de schedel van een baby te corrigeren.

Redressiehelmen 

Valhelmen

Een valhelm of beschermhelm beschermt uw hoofd, aangezicht, kin en/of kaak om letsel te voorkomen. Lees hieronder meer.

Valhelmen 

Korsetten

Een korset of romporthese genoemd, zorgt voor ondersteuning van de rug (romp) en dient ter preventie of behandeling van (chronische) rugpijn. Door de druk die de korset geeft, wordt pijn verminderd. Uw instrumentmaker kunt u meer vertellen over welk soort korset u nodig heeft.

Nekbraces

Een nekbrace of halskraag wordt gebruikt ter ondersteuning. Ze bieden onder meer stabiliteit bij acuut nekletsel, een whiplash, nekhernia of verzwakte nekspieren. 

We leveren verschillende soorten nekbraces, waaronder de Thuasne PDC Collar en de Headmaster Collar. De keuze voor nekbrace hangt af van het doel van de nekbrace. Uw instrumentmaker kunt u hierover meer vertellen.