Bewegingsanalyse

Vragen?
Wij staan voor u klaar!
Contact

Wij helpen u graag om nog beter en zelfverzekerder te kunnen lopen. In ons looplab kunnen wij uw manier van lopen analyseren. Dit doen we door middel van videobeelden en met een krachtenplaat. Dit noemen we een bewegingsanalyse of gangbeeldanalyse.

Waarom een bewegingsanalyse?

In ons looplab kijken wij samen met u naar uw looppatroon. Dit doen we om te kijken of de prothese of orthese goed staat, als u inzicht wilt krijgen in uw manier van lopen of als u advies wilt hoe u nog beter kunt lopen. Advies kunt u willen als u bang bent om te vallen en daardoor onzeker bent in het lopen. Maar ook als u al goed loopt en uw manier van lopen wilt finetunen. De gangbeeldanalyse wordt ook wel eens ingezet om het verschil tussen verschillende onderdelen te kunnen laten zien, zoals verschillende knieën. 

Meer inzicht door videoregistratie

In ons looplab loopt u over een krachtenplaat, die vastlegt in hoeverre uw gewicht verdeeld is over uw linker- en rechterkant. De camera's leggen het lopen vast op beeld. Samen met u kijken we naar de vastgelegde videobeelden. U krijgt inzicht in hoe u loopt en wij kunnen kijken of we verbeterpunten zien. Op basis hiervan geven wij u advies over uw manier van lopen. Met de inzichten die u heeft opgedaan, de adviezen en eventuele aanpassingen aan de prothese of orthese, kunt u uw looppatroon verbeteren. U kunt eventueel een looptraining bij beweegcoach Frank Dik aanvragen.

Ook interessant
Looptraining