3D-printen van orthesen een succes!

22-05-2023

In 2021 zijn we gestart met het 3D-printen van enkel-voet-orthesen (EVO’s) voor kinderen. Wij zijn één van de eerste orthopedische instrumentmakerijen in Nederland die deze zogenoemde Piro 3D-EVO's leveren. Na een periode van testen, kunnen we stellen dat de Piro’s echt een succes zijn. Ze ventileren goed, zijn licht van gewicht en hebben een moderne look. Inmiddels zijn al zo’n 150 Piro’s geleverd en klanten zijn heel enthousiast!

3D-printen

Het 3D-printen is een relatief nieuwe manier om orthesen te maken. De Piro’s zien er modern uit, met keuze uit verschillende kleuren. Niet alle EVO’s kunnen via 3D-printen gemaakt worden. Wel zijn we bezig om dit steeds meer te kunnen doen. Lees hier meer over de Piro EVO's.

Centre of Excellence

Op de allereerste test met de Piro 3D-EVO in 2021 kwamen gelijk alleen maar positieve reacties. Daarom werken wij nu intensiever samen met Invent Medicals, de producent van de Piro 3D-EVO. Onze locatie in Rotterdam, Rijndam Orthopedietechniek, is hiermee Centre of Excellence geworden, waarmee ze de mogelijkheid kregen om de 3D-EVO’s vroegtijdig te testen en hier feedback op te geven.

We blijven verbeteren

Er zijn veel positieve reacties op de Piro’s. Toch blijven we continu bezig om ze te verbeteren. Zo blijven de orthesen zo goed mogelijk aansluiten bij de kinderen. Dit op onze locatie in Rotterdam én Utrecht.