Prothese na amputatie

Als (een deel van) uw been of arm wordt geamputeerd, kunt u beperkingen ervaren bij dagelijkse activiteiten. U wilt natuurlijk tóch een zo zelfstandig mogelijk leven leiden. In principe kan er veel, bijvoorbeeld een prothese na de amputatie. Wij kunnen samen met u bedenken wat u nodig heeft.

Behandelteam

De Hoogstraat heeft een speciaal behandelteam voor mensen met een been- of armamputatie. Dit is een multidisciplinair team. Dat wil zeggen dat er mensen uit verschillende vakgebieden betrokken kunnen worden, zoals een revalidatiearts, fysiotherapeut, ergotherapeut, maatschappelijk werker, psycholoog, creatief therapeut, sporttherapeut, revalidatietechnicus, orthopedisch instrumentmaker en bij een klinische opname verpleging. Elke behandelaar kan zijn specifieke deskundigheid inbrengen, zoals in dit geval onze instrumentmaker u kan adviseren rondom prothesen en hulpmiddelen.

Vragen na uw amputatie

U kunt vragen hebben vlak na de amputatie. De vragen kunnen per moment verschillen en na verloop van tijd kunnen er weer nieuwe vragen ontstaan. Uw behandelteam vanuit De Hoogstraat Revalidatie en De Hoogstraat Orthopedietechniek zoekt samen met u naar de antwoorden op uw vragen. Wij geven u advies en kijken graag samen met u naar de mogelijkheden. We geven een paar voorbeelden van vragen om u een idee te geven wat er mogelijk is:

  • Welke prothese of welk hulpmiddel helpt mij het beste bij mijn dagelijkse activiteiten?
  • Wat zijn de voor en nadelen van een prothese?
  • Hoe kan ik gemakkelijker het huishouden doen?
  • Kan ik weer autorijden?
  • Kan ik weer sporten?
  • Zijn mijn hobby’s nog haalbaar en op wat voor manier?

Prothesen

We bekijken samen met u of een prothese na de amputatie wat voor u is en welk type prothese geschikt is. De prothese wordt aangemeten en voor u gemaakt. Het kan zijn dat er andere aanpassingen nodig zijn voor uw hulpvraag, ook hier kijkt de orthopedie- en revalidatietechniek samen met u naar de oplossing.

Meer over beenprothesen

Meer over armprothesen