Voetprothesen

En prothesevoeten

Een voetprothese is anders dan een prothesevoet. Een voetprothese is van siliconen en wordt gemaakt als u (een deel van) uw voet mist. Een prothesevoet heeft u nodig als uw been geamputeerd is en wordt aan de beenprothese gemaakt.

Siliconen voetprothese

Als u een deel van uw voet mist, biedt een siliconen voetprothese een goede oplossing. Een voetprothese vervangt een deel van uw voet en is gemaakt van siliconen. De siliconen voetprothese verbetert niet alleen uw looppatroon, maar beschermt ook uw stomp effectief. U kunt ervoor kiezen om een zo natuurlijk mogelijke siliconen voetprothese of een siliconen voetprothese in een bepaald(e) kleur of printje te nemen. Bij een zo echt mogelijke voetprothese wordt de voet zo natuurgetrouw nagemaakt. Zo wordt er goed naar de vorm van de tenen en de nagels gekeken. Vaak horen we van klanten terug dat ze het fijn vinden dat hun voet er weer “gewoon” uitziet.

Siliconen teenprothese

Als u één teen of meerdere tenen mist, kunnen wij ook teenprothesen voor u maken. Deze teenprothesen zijn ontworpen om de natuurlijke vorm en beweging van uw voet te repliceren, waardoor u een comfortabele en natuurlijke pasvorm ervaart. Gemaakt van hoogwaardige siliconen materialen, bieden onze teenprothesen een natuurlijke uitstraling en comfort, waardoor ze geschikt zijn voor dagelijks gebruik en verschillende activiteiten. Met onze prothesetenen kunt u weer vertrouwen en mobiliteit ervaren, en genieten van een actieve levensstijl zonder beperkingen. Maak gerust een afspraak om uw wensen rondom prothesetenen te bespreken met één van onze deskundige instrumentakers.

Prothesevoet bij beenprothese

Een prothesevoet is essentieel voor mensen die een beenamputatie hebben ondergaan. Prothesevoeten zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, afkomstig van diverse fabrikanten. Het is van groot belang dat de gekozen prothesevoet aansluit bij uw specifieke activiteiten en levensstijl. Een actief persoon die regelmatig sport, heeft bijvoorbeeld een andere prothesevoet nodig dan iemand met een zittend beroep of iemand die minder activiteiten onderneemt. Onze orthopedisch instrumentmakers zijn deskundig en kunnen u uitgebreid informeren over alle beschikbare mogelijkheden. Aarzel niet om naar prothesevoeten te vragen tijdens uw bezoek in de paskamer. We streven ernaar om u de beste prothesevoet te bieden die perfect aansluit bij uw individuele behoeften en wensen.

K-levels bij prothesevoet

Misschien hoort u uw revalidatiearts of instrumentmaker weleens over het K-level praten. Een K-level is een indeling in activiteitenniveau en varieert van K0 tot K4. K0 komt overeen met niet kunnen lopen. Een prothesevoet hoeft dus niet te helpen bij het lopen. K1 betekent bewegen binnenshuis. De prothesevoet is belangrijk om stabiliteit te bieden. K2 betekent dat u ook beperkt buitenshuis beweegt. De prothesevoet moet dus geschikt zijn voor verschillende soorten ondergronden en activiteiten. K3 bekent veel bewegen buitenshuis. De prothesevoet moet energie afgeven en soepel afwikkelen. K4 betekent actief bewegen en sporten buitenshuis. De prothesevoet moet heel goed energie afgeven en goed afwikkelen.

Bij elk K-level kan gekozen worden voor een andere prothesevoet. Uw instrumentmaker neemt met u uw activiteiten door en op grond daarvan wordt gezamenlijk de juiste prothesevoet gekozen