Heupprothesen

Voor heupexarticulaties en hemipelvectomieƫn

Wat is een heupprothese?

Bij een heupexarticulatie wordt bij de operatie het volledige been weggenomen. Bij hemipelvectomie wordt bij de operatie een gedeelte van de bekken weggenomen. Als u een heupexarticulatie of hemipelvectomie hebt ondergaan en u een prothese wilt, kunnen wij een heupprothese voor u maken,

Een heupprothese is een op maat gemaakt hulpmiddel dat je been vervangt. Met een heupprothese ervaar je minder beperkingen en kun je weer zoveel mogelijk zelfstandig functioneren.

Soorten heupprothesen

Er zijn veel verschillende opties voor heupprothesen. Bij Rijndam Orthopedietechniek zoeken we samen met jou naar een geschikte prothese. Een prothese die past bij je wensen, mogelijkheden en activiteiten. Je krijgt begeleiding van een expertiseteam dat gespecialiseerd is op het gebied van beenprothesen en kennis heeft van de nieuwste ontwikkelingen. Hoe uw prothese eruit komt te zien hangt af van uw wensen, de mogelijkheden vanuit uw zorgverzekeraar en uw soort prothese. Hieronder ziet u verschillende voorbeelden.

Bikini Socket

Als enige in Europa (samen met onze locatie Rijndam Orthopedietechniek) leveren wij nu de Bikini Socket. Deze heupprothese is mogelijk bij hemipelvectomieën en heupexarticulaties. De bikini socket is comfortabel, licht van gewicht en heeft een mooie, moderne afwerking.

Open, aanpasbare koker
De meeste kokers zijn gesloten bij de heup. Dit unieke ontwerp met open koker houdt de ledematen koel, waardoor u geen last heeft van zweetproblemen. Doordat de fittingen aanpasbaar zijn, kunt u zelf uw prothese gemakkelijk aantrekken en strakker of losser maken.

Lees hier meer over de Bikini Socket.