Heupprothesen

Voor heupexarticulaties en hemipelvectomieën

Een heupprothese is een op maat gemaakt hulpmiddel dat de functie van uw gehele been vervangt. Met een hemipelvectomie prothese of heupexarticulatie prothese ervaart u minder beperkingen en kunt u weer zoveel mogelijk zelfstandig functioneren. Deze prothese voor uw heup maken wij speciaal op maat voor u en passend bij uw wensen, mogelijkheden en activiteiten.

Heupexarticulatie en hemipelvectomie prothesen

Bij een heupexarticulatie wordt er bij de operatie het volledige been weggenomen. Bij een hemipelvectomie wordt bij de operatie een gedeelte van de bekken weggenomen. Na deze amputaties kunt u kiezen voor een prothese voor uw heup. Wij maken bij een heupexarticulatie of hemipelvectomie een prothese voor u op maat.

Soorten heupprothesen

Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor heupprothesen. Bij De Hoogstraat Orthopedietechniek zoeken we samen met u naar de beste heupprothese voor u. Een heupprothese die het beste aansluit bij uw wensen, mogelijkheden en activiteiten. U krijgt begeleiding van een expertiseteam dat gespecialiseerd is op het gebied van beenprothesen en kennis heeft van de nieuwste ontwikkelingen rondom been- en heupprothesen.

Afwerking

Hoe uw heupprothese eruit komt te zien, hangt af van wat u mooi vindt, de mogelijkheden vanuit uw zorgverzekeraar en uw type prothese. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een cosmetische afwerking of een prothesecover als afwerking te nemen. Dit hangt sterk af van uw eigen voorkeuren. We zoeken graag met u naar de beste heupprothese die aansluit op uw wensen.

Open of gesloten korf

Wij leveren heupprothesen met een open korf en gesloten korf. De gesloten korf zit helemaal om uw lichaam heen en wordt gekozen bij bijvoorbeeld een cosmetische afwerking. Wij leveren ook een open korf. Deze open korf heet de Bikini Socket. Hieronder leest u meer over deze unieke, open korf.

Bikini Socket

Als enige in Europa (samen met onze locatie Rijndam Orthopedietechniek) leveren wij nu de Bikini Socket van Martin Bionics. Dit is een open korf voor een prothese voor de heup  en is mogelijk bij hemipelvectomie prothesen en heupexarticulatie prothesen. De Bikini Socket zit erg comfortabel, doordat hij licht van gewicht is en hij met een speciale methode wordt aangemeten.

Meer over Martin Bionics

Open, aanpasbare koker

De meeste kokers zijn gesloten bij de heup. Het unieke ontwerp van de Bikini Socket met open korf houdt de ledematen koel, waardoor u minder last heeft van transpiratieproblemen. Doordat de fittingen aanpasbaar zijn, kunt u zelf uw heupprothese gemakkelijk aan- of uittrekken en strakker of losser maken.

Enthousiaste klanten

Tot nu toe hebben wij erg enthousiaste klanten over de Bikini Socket. Zo zegt één van onze klanten: ‘De heupprothese tot nu toe is geweldig. Het stelt me in staat om dingen te doen waarvan ik niet eens durfde te dromen. We liepen in Disneyland afstanden waarvan we nooit hadden gedacht dat ze weer mogelijk zouden zijn. We zijn zo verbaasd over de prestaties van deze Bikini Socket en zo dankbaar dat het de reis naar Disneyland, vier maanden na de amputatie, tot een onvergetelijke ervaring heeft gemaakt.’

Bikini Socket wat voor u?

Maak gerust een afspraak om te kijken of de Bikini Socket wat voor u is. We geven professioneel advies en zoeken graag met u naar de beste heupprothese voor u.