Redressiehelmen

Voor baby's

Een redressiehelm is een helm voor baby's die gebruikt wordt om de schedel van een baby te corrigeren bij een schedelafwijking (plagiocefalie en brachycefalie). Onderzoek toont aan dat het effectief is bij de behandeling van ernstige hoofdvormafwijkingen. Het hoofd wordt zachtjes gecorrigeerd binnen het helmpje naarmate het groeit. De behandeling heeft een hoog slagingspercentage en duurt zo’n vier tot zes maanden. De beste tijd om te beginnen is wanneer uw baby ongeveer vier maanden oud is.

Meest geavanceerde redressiehelm

Maak kennis met de meest geavanceerde 3D-geprinte craniale hervormingsorthese, onze Talee redressiehelm. Onze helm biedt eenvoudig gebruik, nauwkeurige pasvorm, moeiteloos schoonmaken en optimaal comfort voor uw baby. Met zijn ventilerende ontwerp, lichtgewicht constructie (tot 50% lichter dan traditionele modellen) en dunne schaal zorgt onze redressiehelm voor verbeterd comfort en minder huidproblemen. 

Onze 3D-geprinte redressiehelmen behoren tot de meest geavanceerde modellen die beschikbaar zijn en kunnen op maat worden gemaakt om perfect bij uw kind te passen.

Babyvriendelijk aanmeten

Het aanmeten van de helm doen we via een handscanner. We gebruiken babyvriendelijke en zeer nauwkeurige 3D-scanapparatuur om 3D-beelden van het hoofdje van uw baby te maken. Hierdoor hoeven wij geen gebruik te maken van gips, zoals bij traditionele helmen.

Ontwerp en vervaardiging

Op basis van de scan ontwerpen onze instrumentmakers de op maat gemaakte redressiehelm voor uw baby. Het design kan door u worden gepersonaliseerd en de kleur bepaalt u als ouders zelf. Lees op de website van Talee meer over het design. Met behulp van 3D-printtechnologie wordt de helm speciaal voor uw baby vervaardigd, wat een snel en nauwkeurig proces garandeert. 

Passing en nazorg

Na ongeveer twee weken passen we de helm bij uw baby en zorgen we ervoor dat u en uw baby tevreden zijn. Uw baby dient de behandelhelm dagelijks 23 uur te dragen, behalve tijdens het baden, bij koorts of tijdens fysiotherapie. Regelmatig plannen we afspraken in om de voortgang te controleren en bespreken en indien nodig aanpassingen te maken.

Verwijzers

Bent u een verwijzer van baby's met schedelafwijkingen? Bied uw cliënten de meest geavanceerde craniale orthopedische behandeling voor schedelvormafwijkingen. Lees hier meer informatie voor u als verwijzer.

Afspraak inplannen

Voor het leveren van de redressiehelm hebben wij een verklaring nodig, van een kinderarts, huisarts of kinderfysiotherapeut, dat de baby geen craniosynostose heeft. Redressiehelmen worden meestal niet vergoed door zorgverzekeraars.

Meer informatie over onze Talee redressiehelmen, leest u hier op de webiste van Talee. U kunt ons altijd bellen (030-2581811) of mailen (info@dehoogstraatorthopedietechniek.nl) voor meer informatie, bij vragen of om een eerste consult te plannen. Wij hebben ook een locatie in Amsterdam (tel. 030-2581811) en Rotterdam (tel. 010-2412555). Wij helpen u en uw baby heel graag verder!

Lees hier onze brochure