Beeldmerk Orthopedietechniek De Hoogstraat Utrecht
smartphone
ARMPROTHESEN
voor volwassenen en jongeren

Aanmeten van een armprothese

armprothesen012

Opmeten en gipsafdruk maken

De orthopedisch instrumentmaker zal bij het aanmeten van uw prothese handmatig een paar maten bij u opnemen en vervolgens een gipsafdruk maken.
armprothesen291

Maken

Als de instrumentmaker gegipst heeft, moet het gipsmodel verwerkt worden, voordat er een prothesekoker voor u klaar ligt.
armprothesen278

Passen

Na het aanmeten duurt het ongeveer een week voordat de proefkoker klaar is. Tijdens de pasafspraak wordt de proefkoker gepast. Deze proefkoker is doorzichtig zodat we goed kunnen zien of de pasvorm optimaal is. Deze koker wordt samen met u aangepast totdat hij optimaal van vorm is. Daarna wordt een tweede pasafspraak gemaakt. Tijdens die afspraak kijken we samen naar de lengte en stand van de prothese. Als deze goed overeenkomen met de stand van de andere arm, dan kunnen wij de prothese definitief maken.
armprothesen279

Afleveren

Tijdens de volgende afspraak krijgt u de prothese mee. Bij een eerste prothese zal de ergotherapeut aansluiten bij de afspraak en zal u na de afspraak samen met de ergotherapeut gaan trainen met de prothese.

Wenda Koster

wenda2"Het heeft even tijd gekost, maar ik ben een cosmetische prothese gaan dragen. Deze is relatief licht en prima voor de activiteiten die ik doe. Ik draag de prothese vooral achter de computer. Als ik dat niet doe, krijg ik rugklachten. Het zorgt voor een rechte houding en ik kan me daardoor beter ontspannen." Wenda Koster, klant.

Meer lezen, klik hier

Direct naar het contactformulier

Bel of mail ons