De Hoogstraat Xperience Prothese

De Xperience Prothese is een unieke innovatieve testprothese, waarmee u verschillende armprothesen kunt uitproberen. Het is de eerste individueel aan te passen armkoker voor kinderen en volwassenen met een aanlegstoornis of amputatie van de onderarm, bovenarm of pols-exarticulatie.

Armprothesen testen

Met de Xperience Prothese kunt u verschillende armprothesen ervaren, voordat u de keuze voor een armprothese maakt. Hiermee krijgt u een reëel beeld van wat de uiteindelijke prothese in de praktijk kan betekenen en hoe deze gaat voelen aan de arm.

De Xperience Prothese bestaat uit een 3D-geprinte herbruikbare, 3D-geprinte en verstelbare koker met verschillende opzetstukken. Er zijn vier maten, zodat iedereen met een korte arm de Xperience Prothese kan ervaren. Het is mogelijk om een statische prothese, een prothese met lichaamsbekrachtigde aansturing of met myo-elektrische aansturing uit te proberen. Ook de therapeuten kunnen de Xperience Prothese bij u aanleggen, zonder dat daar een orthopedisch instrumentmaker aan te pas hoeft te komen. Daardoor kunt u ook bij een bezoek aan een therapeut uit de Hand- en arm Werkgroep Volwassenen/Kinderen (HWV/HWK) de Xperience Prothese ervaren.

Flyer Xperience Prothese