Been & voet orthesen

Er zijn verschillende soorten orthesen voor voeten en benen. Hieronder staan een aantal orthesen die wij leveren voor uw been of voet.

Enkel-voetorthesen

Met de enkel-voetorthese (EVO) loopt u gemakkelijker en veiliger. Deze spalk zorgt ervoor dat uw voet in de zwaaifase omhoog blijft staan en bij het neerkomen in de goede stand staat. Hierdoor kun u uw voet veilig belasten. Ook zijn er EVO's die de afzet van uw voet ondersteunen, zodat u iets sneller en makkelijker loopt. Soms wordt een EVO voorgeschreven om te voorkomen dat u door uw knie zakt. Een EVO kan ook ondersteuning bieden bij spasmes.

3D-printen van EVO's

Het 3D-printen is een relatief nieuwe manier om orthesen voor kinderen te maken. Niet alle EVO’s voor kinderen kunnen via 3D-printen gemaakt worden. Of de 3D-gepinte EVO wat voor jou is, hangt sterk af van wat voor soort EVO je nodig hebt. Jouw instrumentmaker kan je hierover meer vertellen.

Wij zijn één van de eerste orthopedische instrumentmakerijen in Nederland die de Piro 3D-geprinte EVO's voor kinderen leveren. De Piro's ventileren goed, zijn licht van gewicht en hebben een moderne look. En er is keuze uit verschillende kleuren.

Meer over het 3D-printen

Knie-enkel-voetorthesen

Een knie-enkel-voet-orthese (KEVO) biedt uitkomst bij de behandeling van standafwijkingen, spierzwakte of om de gewrichten in uw been te ondersteunen. Omdat het mogelijk is dat u de KEVO de hele dag of nacht moet dragen, is het belangrijk dat de orthese goed aansluit bij uw lichaam, klachten, wensen en mogelijkheden.

Knieorthese

Een knieorthese schrijft de arts voor wanneer u last hebt van uw knie, bijvoorbeeld na een (sport)ongeluk, door slijtage of hypermobiliteit van uw gewricht. De knieorthese biedt uw kniegewricht extra ondersteuning of ontziet het juist van teveel belasting. Soms is een eenvoudige confectieorthese voldoende om u op weg te helpen. In andere gevallen maken wij een orthese op maat.