Beeldmerk Orthopedietechniek De Hoogstraat Utrecht
smartphone
ONZE KLANTEN
vertellen hun verhaal

Ben Walrecht (67)

Onderging twee onderbeenamputaties

deheerwalrechtbwMijn eerste amputatie vond plaats in 2008. De revalidatie na die amputatie ging razendsnel. Met mijn eerste prothese deed ik alles. We woonden jarenlang in het heuvelachtige Italië, ik golfde daar en wandelde eindeloos met de honden. Mijn Italiaanse vrienden wisten niet eens dat ik een prothese droeg.

Tweede amputatie

In mijn andere been ontstond een aantal jaren later vaatproblematiek. De amputatie van dit been vond plaats in maart 2011. Wat ik direct na de amputatie nog niet wist, was dat het traject met de prothese een drama zou worden. Er werden steeds nieuwe kokers gemaakt, die niet goed bleken te passen. Ook de uitlijning van de prothese was een ramp: er was een been met allerlei gekke bochten ontstaan, doordat er steeds wijzigingen in de uitlijning plaatsvonden. Ik werd onvoldoende geïnformeerd en er werd slecht naar me geluisterd. Ook het maken van afspraken duurde eindeloos en was erg omslachtig.

Twee jaar sukkelen

In november 2013 was ik twee jaar bezig om een goede prothese te krijgen. Ik ging in die maand naar mijn vorige instrumentmakerij om een koker te passen, waarop ik weer zes weken had moeten wachten. Toen ook die koker opnieuw niet paste, was voor mij de maat vol. Ik ben gaan zoeken op internet, vond daar de website van De Hoogstraat Orthopedietechniek en dacht: nu is het moment dat ik een second opinion aan ga vragen.

Vriendelijk en snel

Toen ik Orthopedietechniek belde voor een afspraak werd ik heel vriendelijk te woord gestaan door de receptioniste. Zij vertelde me dat de directeur me de volgende dag zou bellen. En dat gebeurde ook echt. Ik kom uit het zakenleven, waar dat heel normaal is, maar in dit geval vond ik het heel bijzonder dat er direct actie ondernomen werd om mij te woord te staan!

Binnen twee dagen twee nieuwe prothesen

Op een maandag had ik een gesprek met dokter Kap en Marcel Conradi, de directeur. Er was twee dagen later meteen plaats om de kokers te maken. Voor mij was deze snelheid van handelen een complete verrassing.

Bijzondere happening

Overigens was het aanmeten een bijzondere happening. Die middag kregen de instrumentmakers een bijscholing over een nieuwe snelle aanmeettechniek. Er werd om 14.30 uur gestart met aanmeten en ik ging om 18.00 naar huis met twee nieuwe prothesen. Direct na het aanmeten liep ik de gang op en neer met twee goed passende prothesen. Wat een contrast met al dat wachten in de voorgaande jaren! Ik was ook uitermate verrast door het feit dat er direct twee nieuwe prothesen aangemeten werden. Voorheen moest ik veel moeite doen om er één te laten aanmeten, moest er dan zes weken op wachten voordat ik kon passen en ging meestal onverrichter zake naar huis.
En nog een mooi voordeel: vroeger liep ik met een wandelstok, maar die heb ik inmiddels in de paraplubak gezet. Ik laat zelfs de hond weer uit zonder wandelstok! De dienstverlening Bij De Hoogstraat Orthopedietechniek heb ik als uitstekend ervaren. Er wordt naar mijn wensen geluisterd, ik word goed geïnformeerd en er wordt snel gehandeld. Waar ik twee jaar op gewacht heb, is in twee dagen opgelost.

<< terug