Orthopedietechniek in Utrecht

Een orthese of prothese aanmeten in Utrecht

Zoekt u een orthopedietechniek voor het aanmeten van een orthese (ook wel genoemd: spalk of brace) of prothese in Utrecht? Bij De Hoogstraat Orthopedietechniek helpen wij u graag verder! 

Onze instrumentmakers werken samen in expertteams voor volwassenen, jongeren en kinderen op het gebied van armprothesen, beenprothesen en diverse soorten orthesen. Zij zijn op de hoogte van alle nieuwste ontwikkelingen en werken samen in een multidisciplinair team.

Prothesen Utrecht

Zoekt u een prothese in Utrecht? Ons expertiseteam staat voor u klaar. U kunt terecht bij ons team voor vinger-, hand- en armprothesen of ons team voor voet-, been- en heupprothesen. Onze instrumentmakers luisteren naar uw verhaal en geven advies op basis van uw wensen, activiteiten en lichamelijke mogelijkheden. Samen met u komen we tot een voorziening, die past bij u.

Meer over beenprothesen

Meer over armprothesen

Orthesen en braces Utrecht

Wij meten verschillende soorten orthesen en braces aan in Utrecht. Van een polsspalk tot aan een kniebrace; in Utrecht zijn onze medewerkers gespecialiseerd in alle soorten orthesen. Wij leveren voornamelijk maatwerk voorzieningen. Soms zijn confectieorthesen ook al voldoende. Dit verschilt per soort en functie van de orthese. Als u bijvoorbeeld last heeft van uw knie, kunnen wij een kniebrace in Utrecht op onze werkplaats op maat voor u maken of kunnen wij het bestellen bij één van onze leveranciers. Onze instrumentmakers adviseren en helpen u graag met de best passende voorziening.

Meer over orthesen

Multidisciplinair team

De Hoogstraat Orthopedietechniek bevindt zich onder hetzelfde dak als De Hoogstraat Revalidatie. Onze instrumentmakers werken intensief samen met de revalidatieartsen en behandelaren van De Hoogstraat Revalidatie. Samen als multidisciplinair team stellen wij samen met u een behandelplan op en geven wij adviezen in de keuze van bepaalde voorzieningen of aanpassingen. Wij kijken hierbij naar wie u bent als persoon en wat u verder helpt in uw dagelijkse leven, hobby, werk of sport. Soms is een prothese of orthese nodig. Of soms is een aanpassing al voldoende, zoals aangepast bestek. Dit maakt de afdeling Revalidatietechniek dan voor u.

Werkplaats

In Utrecht maken wij de prothesen en orthesen op onze werkplaats. Deze werkplaats delen wij samen met de medewerkers van de Rolstoelwerkplaats en de Revalidatietechniek van De Hoogstraat Revalidatie. Zo kunnen wij nóg beter samenwerken met elkaar.

Paskamers

De orthopedietechniek heeft verschillende paskamers (ook wel behandelkamers genoemd). In deze paskamers wordt u geholpen door uw instrumentmaker. Hier krijgt u advies, kunt u uw prothese of orthese passen en kunt u wachten op het moment dat uw instrumentmaker bezig is met uw voorziening in de werkplaats.

Ook in Rotterdam en Amsterdam

Wilt u liever geholpen worden in Rotterdam of Amsterdam? Wij hebben nog twee andere vestigingen, waarbij u een afspraak kunt maken. Zo bevindt onze locatie Rijndam Orthopedietechniek zich in Rotterdam en kunt u hier terecht voor prothesen, orthesen, looptrainingen en gangbeeldanalyses. Onze locatie Protec in Amsterdam is een beenprothese-expertise centrum. Onze collega’s zijn hier gespecialiseerd in het aanmeten van Direct Socket beenprothesen en weten alles over beenprothesen. Kom gerust eens langs op één van onze locaties!