Het verhaal van Henk Oudendorp

Henk verloor beide benen en loopt weer!

"We hoeven maar te bellen en er wordt met ons meegedacht!"

In 2019 had ik wat vage klachten in mijn schouder, die veel pijn veroorzaakten. De oorzaak kon door de huisarts niet gevonden worden. Achteraf bleek dat er toen al een bacterie in mijn lijf aan het werk was. Een tijdje later ontstond plotseling hoge koorts en kreeg ik een pneumokokkensepsis. Ik werd met spoed naar de SEH gebracht met de ambulance en wat er daarna gebeurde weet ik niet meer.

Het is een wonder dat ik er nog ben, dat is wat de artsen mijn vrouw verteld hebben. Na een coma van 5,5 week werd ik wakker en ontdekte ik dat mijn beide benen tot boven de knie waren geamputeerd en dat er ook delen van mijn handen waren geamputeerd.

In september van dat jaar ging ik naar De Hoogstraat om daar te revalideren. Ik ontmoette daar het team. Al vrij snel kreeg ik liners aangemeten voor mijn benen en werden er twee kokers gemaakt bij Orthopedietechniek. Onder die kokers werden direct voeten gemonteerd, ik stond erg dicht bij de grond, een heel vreemd gevoel. Samen met de fysiotherapeut oefende ik elke dag om iets verder te lopen. Ook werden de buizen steeds weer iets langer gemaakt, wat het lopen ietsje lastiger maakte. Op een gegeven moment werden er knieën tussen de koker en de voet gezet, dat was een bijzondere ervaring omdat daardoor het lopen iets makkelijker werd omdat ik niet zo’n gekke slinger meer hoefde te maken vanuit mijn heup. Het is mijn doel ooit nog weer eens een keer los te kunnen lopen. Omdat ik geen handen heb kan ik niet met krukken of een rollator lopen. Daarom gebruik ik nu een schaalrollator, waarop mijn armen kunnen steunen.

Mijn vrouw en ik zijn blij met het team van De Hoogstraat. We hoeven maar te bellen en er wordt met ons meegedacht.

Bekijk hieronder de video over de helden die op twee beenprothesen leerden lopen.

Ook interessant
Beenprothesen