Het verhaal van Henk

Henk loopt weer met twee bovenbeenprothesen!

"Ik heb weer bewegingsvrijheid!"

Ik ging de revalidatie blanco in, had geen idee wat me te wachten stond. De eerste periode stond in het teken van de wondverzorging, ik vond het een warm bad. Wat later was ik toe aan de oefentherapie en sport. De eerste vraag was: ”Wat wil je weer bereiken?” En dat wist ik wel. Ik wilde lopen op twee prothesen en fietsen met een handbike. Dus daarop werden de doelen afgestemd.

Het team van De Hoogstraat en Orthopedietechniek gaf me het “stuur van de revalidatie” en ik mocht zelf bepalen waar ik naar toe reed. Ik kwam vrij snel op krachten door het oefenen. Het leren lopen op stubbies was een bijzondere gewaarwording, maar ik werd zo gesteund. Wat mij betreft alle lof ook voor het team. De begeleiding was buitengewoon professioneel, nauwgezet. Het leren lopen en functioneren werd zorgvuldig begeleid, gangbeeldanalyses met computerbeelden gaven bijzonder veel inzicht in mijn manier van lopen.

Obstakels waren er af en toe, zeker toen ik Corona kreeg en weer opnieuw fysiek moest aansterken, maar ik heb door de revalidatie veel kracht en vertrouwen gekregen in mijn lichaam.

Het mooiste dat ik bereikt heb? Dat ik bewegingsvrijdheid heb. Ik kan lopen met krukken of een rollator, ik kan fietsen met mijn handbike. Ik wil zeker vier uur per dag uit de rolstoel. Het gaat erom dat je weer in staat bent de gewone kleine dingen te doen, zoals even een wasrekje ophangen, of iets bovenuit de kast halen. Mijn doelstellingen zijn behaald binnen een jaar. Ik ben trots op mezelf en het team.

Bekijk hieronder de video over de helden die op twee beenprothesen leerden lopen.

Ook interessant
Beenprothesen