Menu
Orthesen
orthesen

foto827

Elleboogorthese

Een elleboog-orthese wordt bijvoorbeeld voorgeschreven als u uw elleboog niet ver genoeg kunt strekken. Ook bij een breuk die niet wil herstellen schrijft de arts soms een elleboogorthese voor. De orthese geeft dan stabliliteit, zodat u uw arm toch kunt gebruiken. Ook wordt een elleboogorthese voorgeschreven als u te weinig kracht in uw arm heeft. De orthese helpt dan bij het buigen van de arm.
orthesen655

Pols-handorthese

Als u uw handen of polsen niet goed kunt gebruiken, kan dit uw dagelijkse bezigheden belemmeren. Een pols-handorthese helpt bij de behandeling van problemen in polsen of handen. De orthese ondersteunt, stabiliseert of corrigeert de stand van uw hand of pols. Deze orthesen worden gebruikt om uw polsen of handen tot rust te laten komen, of juist makkelijker te kunnen gebruiken. Een pols-handorthese kan van verschillend materiaal gemaakt worden. Dit hangt af van de functie van de orthese en van uw wensen. Soorten materialen zijn: stof, leer, kunststof of siliconen. Vraagt u uw instrumentmaker gerust om de voor- en nadelen van verschillende materialen.
orthesen658

Vingerorthese

Vingerorthesen of zilversplints zijn kleine spalkjes, die veel meer weg hebben van een mooi vormgegeven sieraad dan van een hulpmiddel. De zilveren orthesen worden op voorschrift van een arts aangemeten en besteld door onze orthopedisch instrumentmakers of gemaakt door onze zilversmid. Ze kunnen de stand van gewrichten verbeteren, bepaalde bewegingen onmogelijk maken en/of bewegingen van de vingers ondersteunen.

pijlvoorlinks meer lezen in de folder over zilveren hulpmiddelen vinger en hand

pijlvoorlinks lees ook het ervaringsverhaal van Jose van Loon