Beeldmerk Orthopedietechniek De Hoogstraat Utrecht
smartphone
ORTHESEN
voor volwassenen en jongeren

Soorten orthesen

Orthesen680

Korset

Rugpijn? Misschien heeft u al een tijd pijn tijdens het bewegen omdat uw rug instabiel voelt of pijn doet in bepaalde houdingen of bij bepaalde bewegingen. Een korset kan u dan helpen met minder pijn te bewegen. Een korset geeft uw rug steun en stabiliteit. Ons team levert korsetten van verschillende materialen voor verschillende aandoeningen. Vraag vooraf of uw korset wordt vergoed. Vergoeding is alleen mogelijk bij een chronische afwijking van de wervelkolom.
Orthesen827

Elleboogorthese

Een elleboog-orthese of spalk wordt bijvoorbeeld voorgeschreven als u uw elleboog niet ver genoeg kunt strekken. Ook bij een breuk die niet wil herstellen schrijft de arts soms een elleboogorthese voor. De orthese geeft dan stabliliteit, zodat u uw arm toch kunt gebruiken. Ook wordt een elleboogorthese voorgeschreven als u te weinig kracht in uw arm heeft. De orthese helpt dan bij het buigen van de arm.
Orthesen656

Pols-handorthese

Uw handen heeft u dagelijks nodig. Als u uw handen of polsen niet goed kunt gebruiken, kan dit uw dagelijkse bezigheden belemmeren. Een pols-handorthese of polsspalk helpt bij de behandeling van problemen in polsen of handen. De orthese ondersteunt, stabiliseert of corrigeert de stand van uw hand of pols. Deze orthesen worden gebruikt om uw polsen of handen tot rust te laten komen, of juist makkelijker te kunnen gebruiken. Een pols-handorthese kan van verschillend materiaal gemaakt worden. Dit hangt af van de functie van de orthese en van uw wensen. Soorten materialen zijn: stof, leer, kunststof of siliconen. Vraagt u uw instrumentmaker gerust om de voor- en nadelen van verschillende materialen.
Orthesen658

Vingerorthese

Vingerorthesen of zilversplints zijn kleine spalkjes, die veel meer weg hebben van een mooi vormgegeven sieraad dan van een hulpmiddel. De zilveren orthesen worden op voorschrift van een arts aangemeten en besteld door onze orthopedisch instrumentmakers of gemaakt door onze zilversmid. Ze kunnen de stand van gewrichten verbeteren, bepaalde bewegingen onmogelijk maken en/of bewegingen van de vingers ondersteunen.
Orthesen805

Knie-orthese

Als u pijn heeft in uw knie, na bijvoorbeeld een (sport)ongeluk, door slijtage of hypermobiliteit van het gewricht, wordt soms een knie-orthese of knie-brace voorgeschreven door uw dokter. Bijvoorbeeld om het kniegewricht extra te ondersteunen of juist te ontzien. Soms is een eenvoudige confectie-orthese voldoende om u op weg te helpen. In andere gevallen maken we voor u een orthese of kniebrace op maat.
Orthesen799

Knie-enkel-voetorthese

Een knie-enkel-voetorthese (door ons ook wel afgekort tot KEVO), kan een uitkomst zijn bij de behandeling van standafwijkingen, spierzwakte of om de gewrichten in uw been te ondersteunen. Soms wordt deze orthese alleen ’s nachts gedragen, maar in veel gevallen wordt de KEVO de hele dag gedragen. Daarom is het belangrijk dat de orthese goed aansluit bij uw lichaam, klachten, wensen en mogelijkheden.
Orthesen700

Enkel-voetorthese

Een enkel-voet-orthese (door ons ook wel EVO genoemd) is een spalk die ervoor zorgt dat u makkelijker en veiliger kunt lopen. Zo'n orthese kan er voor zorgen dat uw voet in de zwaaifase omhoog gehouden wordt en bij het neerkomen in een goede stand staat om veilig te belasten. Ook zijn er EVO's die de afzet van uw voet ondersteunen, zodat u iets sneller en makkelijker kunt lopen.

Rico van Eck: Geen enkel product is hetzelfde

593

Ik werk sinds 2010 bij De Hoogstraat Orthopedietechniek. Mijn werkzaamheden bestaan hoofdzakelijk uit het maken, aanpassen en repareren van orthesen. Om de cliënt te kunnen voorzien van een goed passend en een zo optimaal mogelijk functionerende voorziening, werk ik nauw samen met verschillende orthopedisch instrumentmakers. Zij geven aan hoe ze iets gemaakt willen hebben en ik ga daar vervolgens mee aan de slag. Omdat het om maatwerk gaat, is geen enkel product hetzelfde. Dit maakt het voor mij uitdagend werk!

Rico van Eck, orthopedisch technicus.

Meer lezen, klik hier

Direct naar het contactformulier

Bel of mail ons