Het verhaal van Renee

Renee is blij met de service en dienstverlening in Amsterdam

"Geen vraag is hier teveel!"

Renee heeft een brommerongeluk gehad op haar 16e en moet daardoor een beenprothese dragen. Renee is al een aantal jaren cliënt bij ons in Utrecht, maar maakte onlangs kennis met Protec, onze vestiging in Amsterdam.

Wat vond u van onze vestiging in Amsterdam?

Ik vond het een heel bijzondere ervaring. Wat een bijzondere locatie! Je voelt je absoluut geen patiënt, vooral ook omdat er helemaal geen medische sfeer hangt. Het is geen ziekenhuis, als je begrijpt wat ik bedoel. De ruimte is open en sfeervol ingericht. Ik houd erg van de industriële sfeer, dus de omgeving past helemaal bij me. De kleinschaligheid geeft ook een goed gevoel. Eigenlijk kun je het niet uitleggen, je moet het ervaren.

Hoe werd u er ontvangen?

Ik werd erg vriendelijk ontvangen door mijn orthopedisch instrumentmaker. Hij nam alle tijd voor me. Hij is open en neemt je heel erg mee in zijn gedachtegang en besluitvorming over de voorziening. Een passende beenprothese maken voor mijn kleine stomp is namelijk niet eenvoudig. Daarbij heb ik ook nog problemen in mijn bovenbeen, die het er niet makkelijker op maken. En wat ook bijzonder is: geen vraag is hem teveel! Je kunt soms weleens het gevoel hebben dat je teveel vraagt, maar dat gevoel heeft hij me nog nooit gegeven. Dat samen nadenken over de beste oplossing vond ik erg prettig. Zo hebben we ook gekozen voor een andere prothesevoet en een ander soort koker. Na het passen maakte Kas direct een loopanalyse.

De loopanalyse vond op dezelfde dag plaats?

Ja, direct na het passen werd er een loopanalyse gedaan en met me nabesproken. Ik kon mezelf terugzien op videobeelden. Je ziet dan direct samen hoe je loopt met je nieuwe beenprothese en waar de aanpassingen nodig zijn, wat goed gaat en wat nog beter kan. Het hele proces is effectief en efficiënt en verloopt daardoor sneller. Inmiddels heb ik de prothese een tijdje getest in de thuissituatie en hebben we een tweede loopanalyse gedaan. Ik ben tevreden en de prothese kan afgewerkt worden. Dat vind ik nog wel spannend, maar heb er alle vertrouwen in dat het een mooie afwerking wordt. Ik draag graag rokjes en wil een prothese die zoveel mogelijk mijn andere been benadert.

Blijft u bij Protec?

Zeker, het bevalt me heel goed hier!

 

Ervaring
Type
Beenprothese