Beeldmerk Orthopedietechniek De Hoogstraat Utrecht
smartphone
ONZE KLANTEN
vertellen hun verhaal

Klanten die een second opinion hebben gehad

Verhalen van klanten met een onderbeenprothese

 

Jan Willem Visser
"Mijn amputatie vond vier jaar geleden plaats. Ik heb Diabetes Mellitus en kreeg een wondje aan mijn voet, dat steeds groter werd en niet meer genas. Op een gegeven moment, na weken ziekenhuis, was voor mij de maat vol. Ik was het beu om steeds met die wond te zitten en heb zelf om een onderbeenamputatie gevraagd. Ik vond in mijn omgeving een instrumentmakerij en daar kreeg ik mijn eerste prothese."

Lees het hele verhaal

Mevrouw Wery-Sporre
"Ik ben geopereerd in een ziekenhuis in de regio. Vanzelfsprekend ging ik ook daar revalideren en kreeg ik mijn prothese. Met die prothese kon ik erg slecht lopen; ik had het gevoel dat ik scheef liep en kon er weinig mee omdat ik veel pijn had tijdens het lopen."

Lees het hele verhaal

Kees van Veen
"Ik heb altijd goed met mijn prothesen kunnen functioneren, maar de laatste jaren lukte dat niet meer. Ik had problemen rond het bot van mijn scheenbeen. Mijn vorige instrumentmaker lapte mijn oude koker steeds op, plakte stukken foam erin en hoopte dat het probleem zo zou verdwijnen. In plaats daarvan werd het steeds erger. Die bezoekjes aan de instrumentmakerij hebben me zoveel tijd gekost. "

Lees het hele verhaal

Marjan Hagenaars
"Ik was zeven jaar toen ik mijn onderbeen verloor door een verkeersongeluk, dus ik ben inmiddels een zeer ervaren prothesedraagster. Ik heb alle soorten prothesen de revue zien passeren, waaronder ook een houten prothese. Dat was misschien wel de mooiste prothese die ik ooit gehad heb."

Lees het hele verhaal

Ingeborg Biesterbosch
"In november 2012 ben ik bij De Hoogstraat terechtgekomen. Ik had al een tijd last van mijn prothese. Ik kwam met iemand in contact die voor een second opinion in Utrecht was geweest en er zeer enthousiast over was. Thuis ben ik direct op de website van De Hoogstraat gaan kijken, waar meer ervaringsverhalen op staan."

Lees het hele verhaal

Wim van Jaarsveld
"Ik heb in eerste instantie mijn protheses in Amsterdam gekregen. Omdat ik een erg moeilijke stomp heb, moest ik, bij het passend maken van een prothese, vaak eindeloos heen weer reizen. Toen ik bij toeval ontdekte dat bij mij in de buurt een orthopedisch instrumentmakerij was, ben ik overgestapt. Die instrumentmaker had wel 'zin in een uitdaging'. Maar drie jaar later bleek dat we gewoon eigenlijk nog steeds geen goed passende prothese hadden."

Lees het hele verhaal

Ben Walrecht
"Mijn eerste amputatie vond plaats in 2008. De revalidatie na die amputatie ging razendsnel. Met mijn eerste prothese deed ik alles. We woonden jarenlang in het heuvelachtige Italië, ik golfde daar en wandelde eindeloos met de honden. Mijn Italiaanse vrienden wisten niet eens dat ik een prothese droeg."

Lees het hele verhaal

De heer Nijland
"Ik had veel problemen met mijn prothese en bij mijn vorige instrumentmakerij vonden ze hier geen oplossing voor. Ik was al drie jaar bezig om een goede prothesekoker te krijgen, maar alles ging steeds verkeerd. Sommige kokers waren te groot, andere te klein. Ik viel soms zomaar, gewoonweg omdat de koker niet paste."

Lees het hele verhaal

De heer Rook
"Ik was vorig jaar in Oostenrijk op vakantie, met mijn vrouw. Eén van de dagexcursies kon ik niet meemaken, omdat ik niet zo lang kan lopen. Mijn vrouw en ik besloten een kop koffie te gaan drinken in een restaurant, terwijl de groep de wandeling maakte. In dat restaurant zat een ander Nederlands echtpaar, waarmee we aan de praat raakten. Ik vertelde dat ik een beenprothese draag en dat ik niet zo lang kan lopen."

Lees het hele verhaal

Kristel van de Vries
"Ik ben heel lang cliënt geweest bij De Hoogstraat. Bert Voskuil was mijn vaste instrumentmaker. Ik ben door hem altijd heel goed, professioneel en vooral warm benaderd. Vier jaar geleden moest mijn onderbeen geamputeerd worden, omdat mijn knie veel pijn deed en er geen verbetering mogelijk was."

Lees het hele verhaal

Alexander Lubbe
"Ik had de laatste jaren aardig wat problemen met mijn prothese; de koker paste niet en ik had veel drukplekken. Een fabrikant adviseerde me om eens naar De Hoogstraat Orthopedietechniek te gaan. Bij de andere instrumentmakerij waren er onvoldoende mogelijkheden om mij te helpen."

Lees het hele verhaal

Verhalen van klanten met een bovenbeenprothese

 

Corrie Goubitz
"Ik was acht jaar toen ik mijn been verloor door jeugdkanker. Als je als kind je been verliest, groei je op met het gegeven dat je het met één been moet doen. Dat is een voordeel, want daardoor ben ik nu nog steeds hyperactief."

Lees het hele verhaal

Leny Brandes
"In februari 2013 is mijn been geamputeerd ten gevolge van vaatlijden. Ik woon in Zeeland en revalideerde in Goes. Mijn eerste prothese werd aangemeten bij een instrumentmakerij in de buurt. Helaas lukte het daar steeds niet een goed passende prothesekoker te maken. Telkens bleek de koker te groot of te klein en ik kon er simpelweg niet mee overweg. Ik ben toen overgestapt naar een andere instrumentmakerij. Daar konden ze wel een goede koker maken, maar ook deze werd, doordat ik meer ging lopen, al snel te wijd. Uiteindelijk ben ik in 2015 bij De Hoogstraat Orthopedietechniek terechtgekomen."

Lees het hele verhaal

Mariska Zoontjens
"Ik ben naar De Hoogstraat Orthopedietechniek gegaan omdat ik het idee had dat ik veel beter zou moeten kunnen functioneren met mijn prothese, en omdat de afstelling van mijn prothese niet goed was. Ik liep erg moeizaam. Eigenlijk heb ik altijd moeizaam gelopen, vanaf het begin. Voor mij was het vanzelfsprekend, maar toen ik lotgenoten ontmoette, zag ik dat het soms ook anders kon."

Lees het hele verhaal

Karin Hoogtanders
"In mei 2007 werd ik ziek. Na 2 dagen kreeg ik vlekken op mijn linkerbeen en werd ik alsmaar zieker. In het ziekenhuis vermoedden ze een streptokokinfectie en om mijn leven te redden is mijn linker bovenbeen geamputeerd. De fysiotherapeut in het ziekenhuis verzekerde me dat ik met een goede prothese weer alles zou kunnen. Ik was voor ik ziek werd aan het trainen voor de vierdaagse van Nijmegen, en volgens de fysiotherapeut zou dat met een prothese ook moeten kunnen."

Lees het hele verhaal

Henk Schouten
"De amputatie van mijn bovenbeen moest plaatsvinden vanwege een bacteriële infectie in mijn knieprothese. Ik had twee knieprothesen en had al een tijdje pijnklachten. Ik werd in een ziekenhuis in de buurt een aantal keren geopereerd om te kijken wat er gaande was in de knieën. Achteraf bleek het te gaan om een bacteriële infectie, die al langere tijd sluimerde."

Lees het hele verhaal

Gerrit Boerhof
" In 2010 is een tweede deel van mijn been geamputeerd tot boven de knie. De eerste amputatie was een onderbeenamputatie en de revalidatie daarna verliep prima. Dit keer moest er boven de knie geamputeerd worden. Aan het revalidatiecentrum was ook een instrumentmakerij gekoppeld en daar kreeg ik mijn prothese. Die revalidatie verliep niet soepeltjes."

Lees het hele verhaal

De heer Breet
"Mijn amputatie vond eind december 2012 plaats. Ik had toen al een aantal operaties achter de rug. Ik denk dat ik als gevolg van die operaties een flexi-contractuur heb opgelopen. Dat was uiteraard een complicerende factor, zowel voor mijzelf als de instrumentmaker. Na de amputatie heb ik lang gerevalideerd. De eerste prothesekoker kreeg ik een aantal maanden na de amputatie."

Lees het hele verhaal

De heer Van Dalen
"In 2008 moest ik een operatie ondergaan aan de aderen in mijn been, vanwege vaatlijden. Deze operatie verliep niet goed en door complicaties moest mijn been uiteindelijk, na elf weken met verschrikkelijke pijnen gekampt te hebben, geamputeerd worden."

Lees het hele verhaal

Hilli Holthinrichs-Kuilman
"Ik was 13 jaar toen ik een verkeersongeluk kreeg, in 1965. Inmiddels ben ik dus bijna een halve eeuw prothesedraagster. Mijn eerste prothesen waren van hout. Ik kan me nog goed herinneren dat ik, toen ik de eerste koker zag, dacht dat het een bloempot was, totdat de instrumentmaker zei dat dit de koker was waar mijn been in moest. Goede voorlichting was toen nog niet vanzelfsprekend."

Lees het hele verhaal

Fawez Khalaf
"Mijn been is geamputeerd na een ongeval in 1982, tijdens de oorlog in Libanon. Sinds die tijd draag ik een prothese. In 2010 vond er een stompcorrectie plaats, omdat ik last had van teveel weke delen. Ik dacht dat het maken van een koker, na deze operatie, een stuk eenvoudiger zou zijn, maar dat was niet het geval. Tussen eind 2010 en oktober 2013 zijn er zeker zes kokers aangemeten die niet pasten. Met mijn vorige instrumentmaker heb ik er alles aan gedaan om de koker passend te krijgen, helaas is dat niet gelukt."

Lees het hele verhaal

Marijke van den Nieuwenhuizen
"Ik draag al 62 jaar een bovenbeenprothese na een ongeval op 16-jarige leeftijd en heb eigenlijk weinig problemen gehad. Alleen de laatste drie jaar wilde het niet meer lukken met de prothese."

Lees het hele verhaal

Marianne Schipper
"In het blad De Lede(n)maat van de LVvG zag ik een advertentie van De Hoogstraat Orthopedietechniek over de mogelijkheid van een second opinion. Ik had al zeker vijf jaar last van ontstekingen van de stomphuid, waardoor ik mijn prothese heel vaak niet kon dragen. Ik slikte om de ontstekingen te bestrijden soms wel twee à drie penicillinekuren per jaar."

Lees het hele verhaal

Verhalen van klanten met een armprothese

 

Betty
"Ik heb vorig jaar oktober een handamputatie ondergaan en ben na ontslag uit het ziekenhuis doorverwezen naar een revalidatiecentrum in mijn buurt. Ik had daar meteen eigenlijk al geen goed gevoel bij. De eerste keer dat ik daar kwam voelde ik me niet thuis, ik kreeg er zelfs een depressief gevoel. Ik wilde heel graag een prothese, dus ja, ik ging er gewoon voor, ondanks dat nare gevoel."

Lees het hele verhaal

De heer Hillebrandt
"Ik ben geboren zonder schouder en sleutelbeen aan de linkerzijde. De eerste jaren van mijn leven heb ik geen prothese gedragen. Mijn vermoeden is dat ik daardoor een scoliose (scheefstand) in mijn rug heb ontwikkeld. De professor die me behandelde had mijn ouders echter overtuigd van het feit dat je pas een prothese kon gaan dragen als je uitgegroeid bent."

Lees het hele verhaal