Beeldmerk Orthopedietechniek De Hoogstraat Utrecht
smartphone
ONZE KLANTEN
vertellen hun verhaal

Klanten met een beenprothese

Phil Tielant
"Drie jaar geleden werd mijn been geamputeerd boven de knie. Een half jaar later werd mijn eerste prothese aangemeten in een revalidatiecentrum. De pasvorm van die prothese was helaas niet goed. De koker zat hoog in mijn lies en knelde daar constant. Door die pijn wilde ik dat been zodra ik het aan had zo snel mogelijk weer uit."

Lees het hele verhaal

tinyvanbeurden
Tiny van Beurden
"Tijdens een zaalvoetbalwedstrijd in 1988 raakte Tiny geblesseerd aan zijn rechterknie. Volgens de dienstdoende chirurg had hij zijn banden verrekt en kon hij met een drukverband weer naar huis. Tijdens een kijkoperatie niet veel later bleek er meer aan de hand te zijn: een afgescheurde voorste kruisband. In 1989 volgt de eerste operatie."

Lees het hele verhaal

Richard van den Berg
"In 2003 was het, vijftien jaar geleden alweer, het scooterongeluk. Ik reed met vijf km per uur tegen een paaltje. Het duurde vreselijk lang voordat de politie en ambulance ter plaatse waren, uiteindelijk was mijn vrouw er eerder. Totaal afhankelijk ben je dan van al die hulpverleners."

Lees het hele verhaal

Ronald Hertog
"De datum 30 mei vergeet ik nooit meer. We gingen op legerkamp: met oude legerwagens een weekend crossen. Op de snelweg namen we een flauwe bocht naar links, terwijl een ander rechtdoor reed. Onze auto ging over de kop. Mijn been is onder de auto gekomen en er was niet veel meer van over. Zo kwam ik aan mijn amputatie."

Lees het hele verhaal

Dorry Meijer
"Het ongeluk gebeurde een dag voor kerst. Ik had boodschappen gedaan op de Albert Cuijp: koekjes voor een bepaald nagerecht dat ik met kerst zou gaan maken. Maar dat gerecht heb ik nooit meer kunnen maken. Op de terugweg werd ik geschept door een bus, het klassieke verhaal van een rechtsafslaande buschauffeur die mij niet heeft zien staan."

Lees het hele verhaal

Résy Broekhoven
"Eigenlijk heb ik na de amputatie maar één doel of droom gehad: ik wil een zo gewoon mogelijk leven leiden. Het gaat er om dat je het beste maakt van hetgeen je ten deel valt: dat is soms leuk en soms minder leuk, daar heb je het mee te doen. Mijn amputatie vond plaats toen ik de overgang maakte van het studentenleven naar een werkzaam bestaan in de jeugdhulpverlening. Ik was 27."

Lees het hele verhaal