Menu
beenprothesen2015
sloganbeenprothesen

Onderhoud

Gesprek tussen een klant en zijn instrumentmaker

Advies

Goed onderhoud van uw prothesekoker, binnenkoker, kousen en/of liner is heel belangrijk. Hiermee voorkomt u nare geurtjes en –nog belangrijker- infecties van de stomp door schimmels of bacteriën. Onze instrumentmakers geven u bij aflevering van de prothese natuurlijk adviezen voor gebruik en onderhoud. Op of in de verpakking van de stompsokken en de liners vindt u ook gebruiks- en onderhoudsadviezen.
Schoonmaakmiddelen

Onderhoud van de prothesekoker

De prothesekoker kunt u het best elke dag even schoonmaken met lauwwarm water en eventueel een ph-neutrale zeep. Spoel de koker grondig schoon, zodat alle zeepresten verdwenen zijn. Droog de koker na deze wasbeurt goed af! Maak de koker bij voorkeur 's avonds schoon, zodat hij goed kan drogen. Ook kunt u de koker schoonmaken met alcohol 70%, te koop bij de apotheek of drogist. Vraag altijd uw instrumentmaker of revalidatiearts om advies en meld huidproblemen direct!

665

Onderhoud van stompkousen en liners

Gebruik elke dag schone stompkousen. Was uw stompkousen met de hand of in de wasmachine op maximaal 40 graden en met een neutraal wasmiddel, zonder wasverzachter. Op de verpakking van de stompkousen vindt u het wasvoorschrift.

Ook liners moeten goed worden onderhouden . Maak uw liner dagelijk schoon met water en een ph-neutrale zeep. Spoel de liner grondig af en laat hem goed drogen. Voorschriften voor onderhoud vindt u in- of op de verpakking of overleg met uw instrumentmaker.