Menu
Beenprothesen voor kinderen
Beenprothesen kinderen

Een prothese aanmeten

Een meetlint

Aanmeten

Een prothese moet heel precies om je been passen. Daarom worden tijdens je eerste bezoek de maten van je been opgenomen. Er zijn verschillende manieren waarop we dit kunnen doen. Het kan zijn dat je orthopedisch instrumentmaker een paar maten opneemt en daarna een gipsafdruk maakt van je been. Je gaat dan naar onze gipsruimte, waar je been wordt ingegipst. Dit gips haalt de instrumentmaker weer van je been en gebruikt hij om een prothese van te maken.
Een instrumentmaker aan het werk

Maken

De instrumentmaker gaat daarna aan de slag met de gipsafdruk van je been. In de werkplaats maakt hij een koker, waar jouw been precies in past. Die koker is onderdeel van jouw prothese.
Een prothese passen

Passen

Na het aanmeten duurt het ongeveer een week voordat je prothese klaar is. Je komt dan bij ons terug om de pasvorm van de koker te testen. Het kan zijn dat je eerst een proefkoker krijgt om te testen. Deze proefkoker is doorzichtig zodat wij goed kunnen zien of hij goed past. De prothese is op dit moment nog niet afgewerkt, dus ziet er misschien wat vreemd uit. Dit is tijdelijk. Tijdens het passen kijkt jouw instrumentmaker of de pasvorm, de lengte en de stand van de prothese goed is en er kunnen nog aanpassingen worden gedaan.
Een jongen met een beenprothese op een testtrap

Testen

Na het passen krijg je de prothese mee naar huis om te testen. Het is belangrijk dat de prothese geen pijn doet tijdens het lopen en zitten.

Li Qing

"We hebben het gevoel dat het hier onze eigen plek is. Het is hier ook zo gewoon om maar een half been te hebben. Daar kijkt niemand van op. En zo ervaren wij het zelf ook. Wat ook fijn is, is dat er verder gekeken wordt dan de aandoening. Maar het allermooist vinden we toch dat we er een enorm geschenk gekregen hebben. Het geschenk van een kind dat weer gewoon kan staan en lopen. Want of ze dat ooit zou kunnen, daarover twijfelden we." Moeder van Li Qing, klant.

Meer lezen, klik hier

Direct naar het contactformulier

Bel of mail ons