Menu
Beenprothesen voor kinderen
Beenprothesen kinderen

Welkom!

693

Een beenprothese voor jou

Misschien ben je geboren met een verkorting van je been. Of moest jouw been door een ziekte of ongeluk geamputeerd worden. Als je een (deel van je) been mist dan kun je bepaalde dingen niet meer zo makkelijk doen. Een beenprothese kan dan helpen om weer te kunnen lopen, bewegen en te sporten. Bij De Hoogstraat Orthopedietechniek komen veel kinderen en jongeren die een prothese nodig hebben.
We willen jou en je ouders zo goed mogelijk helpen te leren omgaan met je prothese in het dagelijks leven. Daarom werken we met veel mensen samen in een team. Dit team bestaat uit een revalidatiearts, verschillende behandelaars, zoals fysiotherapeuten en ergotherapeuten, orthopedisch instrumentmakers en revalidatietechnici. Dat wordt een multidisciplinair team genoemd.
Een jongen met een beenprothese is aan het voetballen

Moving kids

Kijk ook eens op onze speciale website voor kinderen en jongeren met een beenprothese: www.moving-kids.nl. Moving kids is een initiatief van De Hoogstraat Orthopedietechniek en De Hoogstraat Revalidatie. Ons doel is om ieder kind de vrijheid te geven om lekker te bewegen, te spelen en te sporten, ook met een (verlengings)prothese. Wij willen ervoor zorgen dat je hierin geen belemmeringen tegenkomt. Voor ons staat voorop dat bewegen, spelen en sporten voor ieder kind mogelijk moet zijn. Ook voor jou! Op deze website vind je foto's van kinderen die sporten met een beenprothese. Ook lees je over ons speciale team met behandelaars die jou en je ouders kunnen begeleiden bij het vinden van een goede prothese en het beantwoorden van al jullie vragen.
childsummit

Een team deskundigen

De Hoogstraat Revalidatie, De Hoogstraat Orthopedietechniek en het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht werken al jaren intensief samen op het gebied van beenprothesen voor kinderen. Deze samenwerking is gebundeld in ChiLD Summit (Children with Lower Limb Deficiencies). Op deze manier kunnen we jou en je ouders de best mogelijke hulp bieden.

Niels

Niels Vink "Ik heb hier nog nooit iets gehoord in de trant van: “Dit kan niet.” Wèl wordt er soms gezegd: “Dit kan niet, maar … misschien kunnen we dat of dat wel proberen.” Kijk, dat vind ik erg belangrijk: duidelijk en rechtstreeks zijn, maar ook altijd meedenken. Uiteindelijk merk je in deze situatie dat je het niet alleen kunt. We hebben geleerd in mogelijkheden te denken en niet in onmogelijkheden." Moeder van Niels, klant.

Meer lezen, klik hier

Direct naar het contactformulier

Bel of mail ons