Beeldmerk Orthopedietechniek De Hoogstraat Utrecht
smartphone
BEENPROTHESEN
voor volwassenen en jongeren
beenprothesen2018

Beenprothesen voor jongeren

479

Heb jij een kort been?

Ben je geboren met een verkorting van je been? Of moest jouw been door een ziekte of ongeluk geamputeerd worden? Als je een (deel van je) been mist dan kun je bepaalde dingen niet meer zo makkelijk doen. Een beenprothese kan dan helpen om weer te kunnen lopen, bewegen en te sporten. Bij De Hoogstraat Orthopedietechniek komen veel jongeren die een prothese nodig hebben.
In de spreekkamer

Het is bij ons best gezellig!

Misschien vind je het spannend om voor het eerst bij ons te komen. Dat snappen we best. Onze instrumenmakers voor jongeren zijn dat ook gewend. Daarom ga je eerst even rustig samen praten. Je hebt vast vragen over de prothese en over het lopen met zo'n been. Ons team zal jouw vragen zo goed mogelijk beantwoorden. Als je weet hoe iets werkt, wordt het vanzelf al minder eng.
childsummit

Een team deskundigen

De Hoogstraat Revalidatie, De Hoogstraat Orthopedietechniek en het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht werken al jaren intensief samen op het gebied van beenprothesen voor kinderen. Deze samenwerking is gebundeld in ChiLD Summit (Children with Lower Limb Deficiencies). Op deze manier kunnen we jou en je ouders de best mogelijke hulp bieden.
Een meetlint

Aanmeten

Je wilt vast goed kunnen lopen met je beenprothese. Het is daarom belangrijk dat hij heel precies om je been past. Daarom worden tijdens je eerste bezoek de maten van je been opgenomen. Er zijn verschillende manieren waarop we dit kunnen doen. Het kan zijn dat je orthopedisch instrumentmaker een paar maten opneemt en daarna een gipsafdruk maakt van je been. Je gaat dan naar onze gipsruimte, waar je been wordt ingegipst. Dit gips haalt de instrumentmaker weer van je been en gebruikt hij om een prothese van te maken.
hoogstraatart2

Bijzondere hulpjes

Sommige dingen in het dagelijks leven zijn met een beenprothese net iets lastiger. Bijvoorbeeld fietsen. Wij kunnen daar samen met jou, de fysiotherapeut en een revalidatietechnicus naar kijken, zodat fietsen ook voor jou makkelijk(er) wordt. Met slimme aanpassingen is er veel mogelijk! Kijk voor meer informatie maar eens op deze pagina's.
Bel ons bij problemen!

Bel ons bij problemen

Bel ons vooral:
  • als je prothese te strak zit (je been wordt blauw of je ziet striemen op je been of je voelt vreemde tintelingen)
  • als je prothese te wijd is (je prothese zakt af of draait)
  • als je prothese vreemde geluiden maakt
  • als je blaren of andere huidproblemen krijgt

Moeder van Niels

Niels Vink "Ik heb hier nog nooit iets gehoord in de trant van: “Dit kan niet.” Wèl wordt er soms gezegd: “Dit kan niet, maar … misschien kunnen we dat of dat wel proberen.” Kijk, dat vind ik erg belangrijk: duidelijk en rechtstreeks zijn, maar ook altijd meedenken. Uiteindelijk merk je in deze situatie dat je het niet alleen kunt. We hebben geleerd in mogelijkheden te denken en niet in onmogelijkheden." Moeder van Niels, klant.

Meer lezen

Contactformulier

Bel of mail ons