Menu
Armprothesen
armprothesen

armprothesenkinderen842

Een armprothese, iets voor jou?

Voordat je een prothese krijgt, geven we je voorlichting over prothesen. We laten zien welke soorten prothesen er zijn en wat je ermee kunt doen. Het kan zijn dat je altijd alles het liefst zonder prothese deed, maar nu wel eens wilt kijken of een prothese wat voor je is. Misschien wil je een prothese omdat je korte arm dan minder opvalt of omdat je met een prothese meer mogelijkheden hebt. Sommige kinderen dragen hun prothese de hele dag, anderen alleen bij bepaalde activiteiten. Wij proberen zo goed mogelijk bij je wensen aan te sluiten en op het goede moment de juiste adviezen en voorlichting te geven. Ons team wordt de HWK genoemd. Dit staat voor Hand- en armwerkgroep kinderen. Hierin zitten verschillende deskundigen die je helpen met je vragen of de vragen van je ouders.

Het kan ook zo zijn dat je ziek bent geworden of een ongeluk hebt gehad en daarom een arm mist en in het revalidatiecentrum bent opgenomen. Ook dan kom je in ons HWK-team terecht en zullen we je voorlichting en advies geven over de mogelijkheden voor jou met en zonder prothese.

armprothesenkinderen833

Expertisecentrum

De Hoogstraat is door een groot aantal zorgverzekeraars benoemd tot expertisecentrum op gebied van de begeleiding en behandeling van mensen met een aanlegstoornis of amputatie van arm of hand. Dit houdt in dat er mensen werken die heel veel verstand hebben van armamputaties, aanlegstoornissen aan de arm en armprothesen.
In het dagelijks leven voeren we veel activiteiten met twee handen uit. Bij een beperking van de arm of hand kunnen er praktische vragen ontstaan. De Hoogstraat heeft ruim 40 jaar ervaring op dit gebied.