Menu
Armprothesen
armprothesen

armprothesenkinderen012

Aanmeten

Een prothese moet heel precies om je arm passen. Daarom worden tijdens je eerste bezoek de maten van je arm opgenomen.
Het kan zijn dat onze orthopedisch instrumentmaker handmatig een paar maten bij je meet en daarna een gipsafdruk maakt. Je gaat dan naar onze gipsruimte, waar je arm wordt ingegipst.
armprothesenkinderen291

Maken

Als de instrumentmaker gegipst heeft, moet het model nog handmatig ‘bewerkt’ worden voordat er een prothesekoker voor je klaar ligt.
armprothesenkinderen863

Passen

Na het aanmeten duurt het ongeveer een week voordat er een proefkoker klaar is. Je komt dan bij ons terug om de pasvorm te testen. Deze proefkoker is doorzichtig zodat wij goed kunnen zien of de pasvorm optimaal is. De koker wordt samen met jou aangepast, net zo lang totdat hij optimaal van vorm is. Vervolgens wordt er een tweede pasafspraak gemaakt. Tijdens deze afspraak kijken we samen naar de lengte en stand van de prothese. Als deze netjes overeenkomt met de stand van de andere arm, dan kunnen wij de prothese definitief maken.
armprothesenkinderen842

Afleveren

Bij de volgende afspraak krijg je de prothese mee. Bij een eerste prothese zal de ergotherapeut ook bij de afspraak zijn en zul je na de afspraak samen met de ergotherapeut gaan trainen met de prothese. Het kan zijn dat je de training met de prothese bij een ergotherapeut bij jou in de buurt kan doen. Onze ergotherapeut zorgt dan voor een vervolgplan en een overdracht.