Menu
Armprothesen
armprothesen

armprothesenkinderen348

Myo-elektrische prothese

Als je een prothese wilt waarmee je voorwerpen kunt vasthouden, kun je kiezen voor een myo-elektrische armprothese. Als je zo’n prothese kiest, stuur je met jouw spieren een elektromotortje aan, waardoor de hand van de prothese open en dicht gaat. Als dat niet mogelijk is voor jou, zijn er ook nog andere manieren om de hand open en dicht te laten gaan. We gebruiken dan een soort band om je schouder met een trekschakelaar. De myo-elektrische prothese kan geleverd worden met een hand of haak. Hiernaast zie je een foto van een volwassene met een myo-elektrische prothese.
armprothesenkinderen893

Lichaamsbekrachtigde prothese

Met deze prothese kun je voorwerpen vastpakken. Deze prothese wordt meestal aangestuurd door een band om je schouders. Als je je schouder beweegt, verleng je een kabel waarmee de hand opent. Wij bekijken samen met jou wat het beste bij je past. De lichaamsbekrachtigde prothese kan met een hand of haak worden geleverd. Je ziet hiernaast een foto van een volwassene met een lichaamsbekrachtigde prothese.
armprothesenkinderen289

Cosmetische prothese

Een cosmetische prothese is een prothese die heel erg lijkt op jouw andere arm. De prothese heeft geen grijpfunctie; je kunt er dus geen beker of speelgoed mee vasthouden. Wel kan je met zo’n prothese bijvoorbeeld je boterham tegenhouden bij het smeren. Of je kunt je prothese op je fietsstuur leggen, zodat je recht op de fiets zit. Daardoor kun je beter in balans blijven. Samen met jou bekijken we wat het beste bij je wensen past. Hoe wil je dat de prothese er uit ziet en wat wil je er mee doen? Een cosmetische prothese kunnen we ook uitbreiden met aanpassingen. Je ziet hiernaast een foto van een volwassene met een cosmetische prothese. 
armprothesenkinderen500

Een prothesefitting met aanpassing

Dit is een koker om je arm, waaraan verschillende aanpassingen gekoppeld kunnen worden. Dit is bedoeld voor speciale taken, zoals eten, muziek maken etc. Veel aanpassingen worden gemaakt door de revalidatietechnicus. Kijk ook bij Bijzondere hulpjes.
foto832

Geavanceerde prothesehanden

Er zijn op dit moment een aantal heel bijzondere handen op de markt. Deze handen zijn helaas nog niet beschikbaar in kindermaten. Zit je in de puberleeftijd, dan kan het zijn dat je wel in aanmerking komt voor een geavanceerde hand. Kijk voor meer informatie in de folder Prothesevoorlichting Armamputatie of reductiedefect. Of maak een afspraak via het medisch secretariaat om samen met de ergotherapeut en instrumentmaker jouw mogelijkheden te bekijken: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je ziet hiernaast een foto van een geavanceerde hand voor een volwassene.