Beeldmerk Orthopedietechniek De Hoogstraat Utrecht
smartphone
ARMPROTHESEN
voor volwassenen en jongeren

Armprothesen voor jongeren

armprothesenkinderen842

Een armprothese, iets voor jou?

Voordat je een prothese krijgt, geven we je voorlichting over prothesen. We laten zien welke soorten prothesen er zijn en wat je ermee kunt doen. Het kan zijn dat je altijd alles het liefst zonder prothese deed, maar nu wel eens wilt kijken of een prothese wat voor je is. Misschien wil je een prothese omdat je korte arm dan minder opvalt of omdat je met een prothese meer mogelijkheden hebt. Sommige kinderen dragen hun prothese de hele dag, anderen alleen bij bepaalde activiteiten. Wij proberen zo goed mogelijk bij je wensen aan te sluiten en op het goede moment de juiste adviezen en voorlichting te geven. Ons team wordt de HWK genoemd. Dit staat voor Hand- en armwerkgroep kinderen. Hierin zitten verschillende deskundigen die je helpen met je vragen of de vragen van je ouders.

Het kan ook zo zijn dat je ziek bent geworden of een ongeluk hebt gehad en daarom een arm mist en in het revalidatiecentrum bent opgenomen. Ook dan kom je in ons HWK-team terecht en zullen we je voorlichting en advies geven over de mogelijkheden voor jou met en zonder prothese.

armprothesenkinderen594

Hand- armwerkgroep kinderen

Ben jij geboren met een korte arm of moest je een amputatie van je arm ondergaan? De Hoogstraat heeft een speciaal team voor jongeren met amputaties of aanlegstoornissen (0-18 jaar) van de arm of hand: de Hand- en armwerkgroep kinderen (HWK). In dit team zitten een revalidatiearts, ergotherapeut, fysiotherapeut, revalidatietechnicus, maatschappelijk werker en een onderzoeker van de TU Delft.

Jij en je ouders kunnen altijd bij dit team terecht voor informatie en begeleiding en (advies)behandeling, hulpmiddelen en prothesevoorzieningen. De revalidatiearts houdt samen met de plastisch chirurg en kinderorthopeed spreekuren in het specialistisch team UMC Utrecht, locatie Wilhelmina Kinderziekenhuis. De werkgroep voor kinderen werkt samen met het team voor volwassenen, de HWV.

De belangrijkste doelen van de HWK zijn:

  • Ingaan op jouw vragen en op die van je ouders 
  • Informatie geven over de aandoening, verwachtingen voor de toekomst en over aanpassingen en voorzieningen (bijvoorbeeld prothese, bestek, fiets)
  • Jouw ontwikkeling volgen 

Wil je meer lezen? De werkgroep geeft ook nieuwsbrieven uit. Deze kun je hier lezen of downloaden.

Henry van den Brink

foto Henri van de Brink armproth computer "Een armprothese kiezen is een puzzel. Gelukkig werd ik goed voorgelicht door mijn instrumentmaker en ergotherapeut. Voor mij viel de keus voor mij al snel op een elektrische aansturing. Maar wilde ik een hand of een grijper? Ik heb voor een hand gekozen vanwege het uiterlijk en omdat mijn werkzaamheden bijna alleen maar op kantoor of binnenshuis plaatsvinden." Henry van den Brink, klant.

Meer lezen, klik hier

Direct naar het contactformulier

Bel of mail ons