Armprothesen

Ons expertiseteam staat voor u klaar!

Armprothesen voor volwassenen en kinderen

Van jong tot oud: iedereen kan bij ons terecht. Als u een armprothese of informatie zoekt voor uw kind met een aanlegstoornis -of na amputatie- van een arm, dan kunt u het best verder lezen op de pagina Voor kind en jongere.

Specialistisch team met 40 jaar ervaring!

In het dagelijkse leven voeren we veel activiteiten met twee handen uit. Bij een beperking of amputatie van arm of hand kunt u praktische vragen hebben. De Hoogstraat heeft ruim 40 jaar ervaring op dit gebied. In de Hand- en armwerkgroep volwassenen (HWV) bieden we op een locatie de deskundigheid van gespecialiseerde artsen en behandelaars, van technici en orthopedisch instrumentmakers. Zo bent u verzekerd van een behandeling op basis van actuele kennis, ook op het gebied van techniek en innovatie. Dit wordt nog versterkt door samenwerking met de TU Delft en wetenschappelijke samenwerking met het UMC Groningen. De werkgroep voor volwassenen werkt intensief samen met het team voor kinderen: de HWK en geeft ook nieuwsbrieven uit die u op de pagina Flyers armprothesen kunt inzien. Meer info over de werkgroep kunt u opvragen via hwv@dehoogstraat.nl of via telefoonnummer 030-256 12 94.

Expertisecentrum

De Hoogstraat is door een grote groep zorgverzekeraars benoemd tot expertisecentrum op gebied van de begeleiding en behandeling van mensen met een aanlegstoornis of amputatie van arm of hand.

Wat zijn uw wensen?

Wij maken verschillende soorten armprothesen. De keuze voor een bepaald type prothese hangt van verschillende factoren af. Wat zijn uw wensen ten aanzien van de prothese, hoe ziet de stomp er uit en wat is daar technisch voor mogelijk?

De Hoogstraat Xperience prothese

De Xperience Prothese is een unieke test-prothese. Met deze prothese kunt u verschillende soorten armprothesen testen. Zo krijgt u een realistisch beeld van de verschillende soorten prothesen. U kiest op basis van ervaring de prothese die het best bij u past. De Xperience Prothese bestaat uit een 3D-geprinte verstelbare koker en is herbruikbaar. Het is mogelijk om een statische prothese uit te proberen, maar ook een prothese met lichaamsbekrachtigde aansturing of myo-elektrische aansturing.

Bent u zorgprofessional en heeft u interesse in De Hoogstraat Xperience Prothese of wilt u weten hoe u deze test-prothese kunt gaan gebruiken, neem dan contact met ons op.